Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d'Hebron

El Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d'Hebron és una consulta especialitzada de malalties infeccioses.

Disposem d'un equip mèdic expert en malalties infeccioses que treballa des del centre de la ciutat de Barcelona. En aquest dispositiu assistencial es dona atenció especialitzada a pacients afectats per determinades malalties transmissibles, malalties relacionades amb els viatges internacionals i amb risc de patir-les.

En la consulta es pot atendre a persones de qualsevol edat, amb la inclusió de població en edat pediàtrica.

Al Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes Vall d'Hebron trobaràs els professionals especialitzats en la detecció i tractament de les malalties infeccioses. Des de les malalties de transmissió sexual fins a les malalties importades.

La detecció precoç i la resposta ràpida són els trets característics del Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Vall d'Hebron Drassanes.

Aquest centre està dotat de personal mèdic, tant de l’àmbit clínic com el del diagnòstic microbiològic, de personal d’infermeria i de personal administratiu. Des d’un punt de vista assistencial l’atenció es divideix en cinc àrees ben diferenciades: malalties de transmissió sexual, salut internacional i medicina del viatger, diagnòstic, tractament i prevenció de la tuberculosi, atenció pediàtrica a qualsevol de les malalties anteriorment esmentades i laboratori de diagnòstic microbiològic.

  • Adreça: Carrer de Sant Oleguer, 17, 08001 Barcelona.
  • Horari: Dilluns a divendres de 8 h a 19.30 h.

Per a qualsevol urgència o dubte truqui al telèfon 934 894 408 o bé enviï un correu a la següent adreça: ccee.drassanes@vhebron.net.

Unitat d’Infeccions de Transmissió Sexual

En aquesta àrea assistencial s’atenen de manera immediata tots els pacients amb simptomatologia compatible amb una infecció de transmissió sexual. El programa anomenat Drassanes Exprés és una activitat de diagnòstic precoç i resposta ràpida per a persones asimptomàtiques sexualment actives.

Salut internacional i medicina del viatger

Els professionals d’aquesta àrea assistencial proporcionen atenció especialitzada a qualsevol pacient amb un quadre clínic compatible amb malalties adquirides en altres països, bé sigui a conseqüència de l'estada recent en els mateixos o per la situació d’immigrants procedent de zones amb riscos de malalties tropicals o endèmiques.

Dins d’aquesta àrea hi ha un programa específic i continuat d’assessoria a viatgers internacionals, que contempla l’administració rutinària de les vacunacions aconsellades i de les profilaxis antimicrobianes específiques en funció del lloc de destí i el temps de permanència en la zona. Podeu demanar cita prèvia via internet, telefònicament o presencial.

En darrer terme, hi ha un col·lectiu de professionals que s’encarreguen del programa de Salut Comunitària, amb l'objectiu d'ajudar a la integració sanitària dels nouvinguts de zones de risc de malalties tropicals, endèmiques o transmissibles i a promocionar a determinats usuaris per a convertir-los en “pacients experts”.

Diagnòstic, tractament i prevenció de la tuberculosi

El Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes Vall d'Hebron, ubicat al barri del Raval de Barcelona, també està especialitzat en la prevenció de la tuberculosi. Factors de risc com el tabaquisme, l’alcoholisme o la drogoaddicció han fet revifar el nombre de casos, tot i tractar-se d’una malaltia de baixa incidència.

La Unitat de Tuberculosi Vall d’Hebron-Drassanes és puntera en recerca pròpia i col·laborativa i diagnostica cada any més de 160 casos, la majoria a la ciutat de Barcelona.

Els professionals d’aquesta àrea es dediquen a l’atenció dels pacients amb sospita o confirmació diagnòstiques de la Tuberculosi, especialment amb afectació pulmonar. Donada la localització geogràfica del centre la majoria de pacients atesos corresponent a persones emigrants o en situació d’elevada vulnerabilitat social. L’atenció d’aquests pacients està plenament coordinada amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i comporta un seguiment durant tota la fase terapèutica de la malaltia i fins a la seva resolució.

En la secció s’atén també un bon nombre de persones en contacte amb casos de malaltia tuberculosa activa per a descartar l'existència de transmissió i posar el tractament adient en cada cas, així com a col·lectius de persones amb alt risc de tenir una forma latent o activa de la malaltia sota les recomanacions o sol·licituds de l'ASPB.

Atenció pediàtrica

En el centre existeix un grup de pediatres que s’encarreguen de l’atenció de tota la població pediàtrica que ho requereix en qualsevol de les àrees d’especialització pròpies de la institució. És a dir, salut internacional i medicina del viatger, diagnòstic, prevenció i tractament de la tuberculosi i, més recentment, les malalties de transmissió sexual. En moltes ocasions l’atenció d'aquesta població requereix la coordinació assistencial amb els professionals que atenen als parents adults en el mateix centre assistencial.

Laboratori de diagnòstic microbiològic

Disposa de tota la tecnologia necessària per a efectuar diagnòstic ràpid de certes malalties transmissibles, mitjançant la biologia molecular, i de tècniques convencionals que permeten el diagnòstic i el seguiment d’algunes d’aquestes malalties.

Cal destacar l'aportació fonamental del Laboratori de Microbiologia a la posada en marxa i al manteniment i creixement del programa Drassanes Exprés.

Altres centres

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.