XUEC

Les XUEC són Xarxes d’Unitats d’Expertesa Clínica (XUEC) en malalties minoritàries que tenen l’objectiu de col·laborar i compartir coneixement entre elles. Es coordinen amb els nivells assistencials de salut i de l’àmbit social per tal de donar un servei més personalitzat i eficient.

Es considera que una malaltia és minoritària quan la seva prevalença és inferior a 1 cas per cada 2.000 habitants, presenta taxes de mortalitat alta i/o és crònicament debilitant. La baixa o molt baixa prevalença de les malalties minoritàries (MM) requereix una concentració particular de recursos i coneixements, per la qual cosa cal que l’expertesa es concentri en unitats de referència. Per això, s’han agrupat per grups temàtics i en àmbits, tenint en compte els grups de MM creats per EURORDIS.

La designació de les Unitats d’Expertesa Clínica (UEC) es basa en l'avaluació dels criteris següents:

  • Coneixement i experiència
  • Equip multidisciplinari
  • Pla funcional de la UEC
  • Protocol de transició en les UEC pediàtriques

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.