Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
Com sabré que estic de part? On m’he de dirigir arribat el moment? Com m’atendrà l’equip de l’hospital? Podré estar acompanyada? Et resolem tots els dubtes sobre el moment més esperat.
El part pot començar:
Hauries d’anar a Urgències de l’Hospital de la Dona si:
Si tens qualsevol dubte, pots trucar al mòbil de la llevadora de guàrdia: 638 688 492.
Quan arribis a l’hospital, t’atendrà un equip format per:
A l’Hospital de la Dona hi ha 6 sales de parts. En arribar, ingressaràs en una d’aquestes sales i allà es desenvoluparà tot el part. Disposaràs d’un bany només per a tu, amb una dutxa d’aigua calenta per a la hidroteràpia.
En ingressar, començarà el treball de part. La llevadora t’acompanyarà en tot el procés, i juntes prendreu les decisions.
T’oferirà diverses eines i tècniques per alleujar el dolor i afavorir el part:
Si vols alguna analgèsia, pots escollir entre:
Si vols un part natural, la llevadora t’acompanyarà en tot el procés. Juntes decidireu què fer, et donarà suport, t’aconsellarà i resoldrà els teus dubtes. Ella intervindrà el mínim, però s’ocuparà d’actuar davant de qualsevol imprevist o necessitat.
També t’oferirà mesures per alleujar el dolor de manera natural:
En alguns moments l’equip controlarà el benestar del nadó durant la fase de dilatació. Hi haurà més control quan arribis a la dilatació completa.
La cesària és una cirurgia i es realitza només quan no es pot fer un part vaginal.
A l’Hospital Vall d’Hebron hem creat la cesària pro vincle. Aquest tipus de cesària promou el vincle entre la mare i el nadó durant tota la cirurgia.
L’equip minimitza la monitorització de la mare i afavoreix un ambient íntim i respectuós dins del quiròfan. La mare pot estar acompanyada.
Abans del part, informa’t sobre què suposa la cesària i inclou com vols que sigui al teu pla de part.
Si cal fer una cesària, l’equip et traslladarà al quiròfan del costat de la sala de parts. S’utilitza la mateixa anestèsia que als parts vaginals, però amb una dosi superior.
Si la teva cesària és programada, et diran el dia i l’hora d’ingrés. Aquell dia entraràs directament al quiròfan.
L’analgèsia epidural s’administra a través d’un catèter a la zona lumbar, i així no passa al nadó.
Si vols la walking epidural, se t’administra menys dosi d’analgèsia. Et treu el dolor, però pots moure’t i caminar acompanyada.
Pots sol·licitar l’analgèsia en qualsevol moment del part o demanar que no te’n posin més. Quan te’n deixen de posar, recuperes de seguida la sensació de normalitat (moviment i dolor).
Si no pots rebre l’analgèsia a la zona lumbar te la poden posar en vena. D’aquesta manera sí que li arriba una petita quantitat al nadó. Però és segur, perquè és una dosi adequada per al nadó.
Sí, podràs estar acompanyada d’una persona durant tot el procés de part, inclús en cas de cesària.
Sí, però has de ser major d’edat i estar sana. Es tracta d’un acte altruista i anònim: no s’ha de pagar ni rebràs diners per fer-ho. Demana informació a la llevadora i ella gestionarà la donació.
La sang del cordó umbilical es recull just després del naixement. Es col·loca el nadó pell amb pell damunt teu. S’espera almenys un minut abans de pinçar el cordó umbilical i s’extreu la sang. No suposa un risc per a tu ni per al nadó.
Consulta'n més informació.
Sí, però has de:
Comunica la teva decisió a la llevadora. L’equip assistencial del part et demanarà l’autorització i t’extraurà un tub de sang per analitzar-la. Quan neixi el nadó, l’equip recollirà la placenta i l’enviarà al Banc de Sang i Teixits.
Ho pots ser si:
Comunica la teva decisió a la llevadora i et donarà la informació perquè contactis amb el Banc de Llet Materna del Banc de Sang i Teixits.
La donació de llet materna s’utilitza per alimentar nadons prematurs i nounats de baix pes.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.