Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
Resoleu tots els dubtes sobre l’atenció que reben els infants i els adolescents a l’hospital. Us expliquem a quina hora mengen, com és la relació amb l’equip assistencial, si poden rebre visites o què són les unitats de cures intensives.
Heu de saber:
Durant l’ingrés, l’equip assistencial us cuidarà i atendrà segons les necessitats de cada infant i adolescent i de la seva família.
L’infant o l’adolescent ha d’estar acompanyat d’una persona adulta en tot moment.
Durant el dia hi pot haver dues persones acompanyants. A partir de les 22 h, només s’hi pot quedar una. Si en algun moment no hi pot haver una persona acompanyant, cal parlar amb l’equip assistencial de l’hospital.
Les persones acompanyants podeu utilitzar la butaca per descansar. També teniu un bany i dutxa a les unitats per als familiars. Eviteu utilitzar el llit o el bany de l’infant o l’adolescent.
Recomanem que els infants menors de 2 anys utilitzin bressols, sempre que la condició clínica de l’infant no indiqui l’ús de llit.
A partir de les 22 h, recomanem apagar la televisió perquè els infants i els adolescents puguin descansar.
L’Hospital Vall d’Hebron té el programa Bona Nit. Aquest programa afavoreix el silenci i el descans durant la nit gràcies a accions com, per exemple, apagar els llums, abaixar les persianes o utilitzar llanternes i frontals en comptes d’obrir el llum. Va dirigit a l’equip assistencial, a les persones ingressades i a les persones acompanyants.
Durant l’ingrés l’alimentació és moltes vegades una part del tractament. Els biberons i el menjar dels infants més petits es preparen a la Unitat de Dietètica. El menjar dels infants més grans i adolescents es prepara a la cuina de l’hospital. Tant si l’alimentació és de biberons i farinetes com si es prepara a la cuina, és important seguir les indicacions de l’equip assistencial.
L’horari dels àpats a l’Hospital Infantil és:
L’horari es pot adaptar en casos en què sigui necessari. Com per exemple, per a pacients amb diabetis.
Alguns infants o adolescents pateixen malalties que els fan estar en aïllament, és a dir, que han d’evitar el contacte amb altres persones. No poden sortir de l’habitació i la persona acompanyant ha de seguir les normes que indiqui l’equip assistencial.
L’equip assistencial que atén l’infant o l’adolescent està disponible per resoldre qualsevol dubte.
L’horari per rebre informació és de dilluns a divendres durant el matí.
Cada unitat té un horari concret per a les visites de l’equip mèdic.
Els caps de setmana i festius us pot atendre l’equip mèdic que està de guàrdia.
Teniu al vostre abast l’equip d’infermeria les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana. Us informarà cada dia de les cures que fan i us hi deixaran participar.
El pare, la mare o el representant legal han de signar un consentiment informat per a totes les proves o operacions on cal fer una sedació o contrast.
L’equip assistencial us donarà tota la informació necessària abans de signar el consentiment.
Quan hi ha diverses proves, cal signar més d’un consentiment per autoritzar-les.
En cada consentiment hi ha informació sobre la prova o operació.
L’Hospital Vall d’Hebron té un Servei de Neonatologia de primer nivell i una Unitat de Cures Intensives Neonatals. Aquesta unitat atén nadons i les seves famílies. Totes les unitats d’hospitalització estan obertes les 24 hores del dia per a les famílies.
L’equip assistencial ofereix cures tenint en compte el que necessita cada infant i la seva família.
La unitat té les habitacions familiars “Com a casa”. Són habitacions individuals per a nadons amb patologies complexes i les seves famílies, i això fomenta que s’impliquin i s’integrin en les cures del nounat.
A la Unitat de Cures Intensives Neonatals practiquem el “Projecte Germans”. Aquest projecte es va crear l’any 2014 perquè un infant volia veure el seu germà o germana ingressada.
El programa treballa amb els germans d’infants ingressats a la Unitat de Cures Intensives Neonatals. Els prepara per entendre aquesta situació a través del joc i activitats lúdiques.
La Unitat de Cures Intensives Pediàtriques (UCIP) de l’Hospital Vall d’Hebron atén infants i adolescents que han passat per una operació o que tenen problemes de salut greus.
La unitat s’encarrega de vigilar-los i realitzar tractaments de suport vital durant les 24 hores del dia.
Els infants i els adolescents ingressats a l’UCI Pediàtrica poden estar acompanyats pels pares, mares o representants legals durant les 24 hores del dia.
A la nit, pot dormir a l’UCIP una sola persona acompanyant. A la tarda, es facilita l'entrada de familiars propers i persones de referència de l’infant o l'adolescent.
Els germans i les germanes també els poden acompanyar gràcies al “Projecte Germans”. Les visites de germans o germanes es fan quan es preveu que l'ingrés a l’UCIP serà per un temps llarg. Cal pactar l’horari de visita amb l’equip de l’hospital.
També tenim el programa “Sol Solet”, que permet fer sortides i passejar fora de l’UCI quan l’infant o l’adolescent està estable. Les famílies i els infants o els adolescents sempre van acompanyats de l’equip assistencial durant l’estona de la sortida.
En tot moment, l’infant o l’adolescent ha d’estar acompanyat per una persona.
Des de les 12 h fins les 21 h hi poden haver dues persones acompanyants.
Si és necessari, l’equip assistencial pot limitar les visites o demanar que surtin de l’habitació.
Recomanem que s’evitin les visites de menors de 12 anys. Cal informar l’equip assistencial quan els germans i germanes menors de 12 anys vulguin visitar l’infant o l’adolescent ingressat.
A cada unitat d’hospitalització pediàtrica hi ha una saleta equipada amb microones i nevera per guardar-hi aliments o begudes. Aquestes sales són un espai comú per a tots els familiars i les persones acompanyants. Demanem que feu un bon ús de l’equipament i seguiu les indicacions que hi trobareu.
Recomanem descansar a les zones habilitades per fer-ho i evitar quedar-vos als passadissos.
També podeu fer servir La Sala Familiar Ronald McDonald. És un espai ubicat a la planta 0 de l'Hospital Infantil i està dedicat al descans de les persones acompanyants. Aquesta sala és un lloc agradable i acollidor on podeu descansar, menjar, relaxar-vos i compartir experiències.
Per accedir-hi i fer-ne ús s’ha de demanar un permís d’accés. En el moment de l’ingrés, l’equip assistencial us informarà de la possibilitat d’utilitzar-la. Caldrà omplir un formulari de sol·licitud a la Unitat d’Atenció a la Ciutadania.
A més, compteu amb el suport del voluntariat a peu de llit. Aquest suport acompanya els infants i els adolescents i els poden entretenir si necessiteu una estona de descans. També organitzen tallers o activitats lúdiques perquè l’estada a l’hospital sigui més agradable.
Des de l’Hospital Infantil us donem una llista de contactes d’allotjaments propers perquè pugueu trucar-hi i fer la reserva. L'Hospital Infantil no té cap relació amb els establiments, per tant, cal que vosaltres us encarregueu de les reserves, les reclamacions o les peticions d’informació.
Si viviu una situació social poc favorable, parleu amb l’equip de treball social.
Us orientaran sobre com gestionar els problemes socials derivats de l’estada a l’Hospital Infantil o de la malaltia de l’infant o l’adolescent.
La Unitat de Treball Social pot informar-vos de les ajudes públiques que pugueu demanar segons la vostra situació o l'estat de salut del nen, nena o adolescent.
També us donarà contactes d’associacions de pacients.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.