Model organitzatiu

L’estructura organitzativa de Vall d’Hebron trenca les fronteres tradicionals entre els serveis i els col·lectius professionals. Aquest nou model exclusiu de l’Hospital consisteix en 32 àrees de coneixement, 28 específiques i 4 transversals, com ara l’Àrea del Cor, l’Àrea de Trasplantament d’Òrgan Sòlid o l’Àrea d’Atenció Postquirúrgica. Té quatre objectius principals:

  • l’atenció centrada en la necessitat del pacient
  • la gestió clínica amb abast territorial
  • la promoció del treball en equip i de rols competencials
  • la intensitat de cures

S’ha creat i implementat el nou model basat en el treball interdisciplinari organitzat per àrees de coneixement, la nova estructura que agrupa els serveis i unitats al voltant d’un problema de salut. A tall d’exemple, l’Àrea del Cor agrupa les unitats d’hospitalització i gabinets dels Serveis de Cirurgia Cardíaca i de Cardiologia, l’hemodinàmica, els hospitals de dia i la resta de dispositius de l’Hospital que tenen a veure amb el cor. Pel que fa a les quatre àrees transversals, són les que donen atenció a tots els pacients i en totes les edats, des d’abans de néixer fins a les persones fràgils adultes.

Tradicionalment, els hospitals s’han organitzat per serveis clínics i, aquests, per unitats funcionals especialitzades. Dins dels serveis, l’estructura de direcció és jeràrquica i cada col·lectiu professional està ben diferenciat (equips de medicina, d’infermeria, zeladors, etc.).

El model organitzatiu exclusiu de Vall d’Hebron es va dissenyar per donar millor resposta a les necessitats dels pacients. Actualment, és una oportunitat per impulsar nous projectes que posen el pacient al centre i per crear i impulsar nous rols professionals per millorar l’atenció del pacient.

Construïm entre tots i totes l’Hospital del futur, per això, la implicació de tots els i les professionals és essencial, així com de la ciutadania. Amb això, contribuïm a millorar la salut i la qualitat de vida de la ciutadania en totes les etapes de la vida.

Missió

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron és una institució pública de serveis de salut referent a Catalunya, centrada en les persones i oberta a la societat. La nostra missió és contribuir a millorar la salut i la qualitat de vida de la ciutadania en totes les etapes de la vida, generant, compartint i transferint coneixement útil que permeti avançar a la societat i al sistema sanitari. Oferim una atenció altament especialitzada, humana, segura, integral, col·laborativa i sostenible, mitjançat el compromís i l'expertesa dels nostres professionals, la tecnologia més avançada, l’aprenentatge i la millora contínua.

Visió

En el 2025 aspirem a ser reconeguts i consolidar-nos com a un centre de referència líder i innovador en assistència, docència, recerca i gestió, implantat en el territori, que genera confiança i aporta valor a través de la seva excel·lència clínica i una alta qualificació humana i tecnològica, sent un hospital on els pacients volen tractar-se i els professionals formar-se i treballar-hi.

Valors de l'organització

PLA ESTRATÈGIC 2021-25

Ens organitzem de manera transversal

El Pla estratègic és el nostre instrument operatiu per continuar prioritzant les accions que realitzarem els propers cinc anys. El 2025 aspirem a ser reconeguts i consolidar-nos com un centre de referència líder i innovador en assistència, docència, recerca i gestió.

Ens organitzem de manera transversal, per adaptar-nos a totes les necessitats i donar una resposta més àgil i eficient. La nostra estructura organitzativa busca la cooperació entre tots els professionals i l'increment de la circulació de la informació, per tal d'afavorir la transparència, la comunicació i la responsabilitat compartida.

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.