Trasplantament
CAPDAVANTERS

Els trasplantaments a Vall d’Hebron

Des de fa més de quatre anys, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron és l’hospital català que més trasplantaments ha realitzat anualment i un dels centres més actius en donació d’òrgans i teixits. Els resultats en nombre i supervivència avalen l'expertesa de més de 40 anys d'activitat.

7.028

7K

Trasplantaments totals

3.374

3K

Renals

1.934

2K

Hepàtics

1.637

2K

Pulmonars

83

83

Cardíacs

1.093

1K

Trasplantaments només pediàtrics

SERVEIS

Programes de trasplantament

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és l’únic centre a Catalunya que compta amb programes de trasplantament d’adult i d’infants. A més, som centre de referència de trasplantament de pulmó (adult i infantil) i de ronyó, fetge i cor pediàtric.

Hospital Infantil i Dona

Donació d'òrgans

Els trasplantaments d'òrgans i teixits humans és, moltes vegades, l'única alternativa de vida per a molts pacients. Aquestes intervencions no serien possibles sense la donació d’òrgans, un acte voluntari, altruista, solidari, generós, confidencial, gratuït i sense ànim de lucre.

A banda, la donació d’òrgans també implica un equip de professionals on cadascuna de les funcions dels seus integrants és de vital importància per a poder oferir una segona oportunitat als pacients de les llistes d'espera de trasplantaments.

El més destacat de la donació d’òrgans és la generositat i la solidaritat de les famílies de les persones donants que amb el seu gest fan un regal de vida i esperança.

L'any 2021 va ser molt positiu per a Vall d'Hebron. El percentatge d'utilització d'òrgans que es van extreure per a trasplantar va ser superior al 80% en cada un d'ells, aconseguint així una mitjana del 88% d'utilització, mentre a la resta de Catalunya va ser del 78%. A més, com a dada destacada, el mateix any, 1 de cada 3 donants vàlids cadàvers tenien entre 61 i 70 anys.

DONACIÓ I TRASPLANTAMENTS

Coordinació de Programes de Donació i Trasplantament

Té com a missió liderar, integrar i optimitzar els processos de donació i trasplantament. Treballen sempre amb les màximes garanties de qualitat, seguretat i eficiència per tal d’oferir un alt nivell de protecció de la salut i una millora de la qualitat de vida dels pacients que necessiten un trasplantament.

Veure més

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.