La història de l'Aina

L'Aina té catorze anys, i va ser trasplantada de ronyó i de fetge, la nit de reis. Després d'un temps fent diàlisi, estava molt desanimada, però aquella nit els pares van insistir molt en el fet que anés a veure la cavalcada. Allà, els Reis, es van apropar a mi i em van preguntar què volia. Ella va demanar un cor per al seu amic, i un fetge i un ronyó per a ella. El més màgic va passar l'endemà, quan li van portar el regal que tant desitjava. Ara se sent feliç, viva i bé, gràcies a la persona que va decidir donar els seus òrgans i als professionals que la van atendre.

El trasplantament de l'Aina va arribar en el moment idoni, ja que el seu estat general, físic i psicològic estava molt deteriorat. Havia ingressat diverses vegades, estava en diàlisi, i encara que des de petita havia estat malalta, en aquell moment es van adonar que tenia una malaltia seriosa i necessitava un trasplantament.

Els professionals coincideixen en el fet que el moment més feliç que tenen a la seva feina, en l'àmbit dels trasplantaments, és fer de missatgers d'aquest regal, que hi ha un òrgan disponible.

Va ser un cas especial, es va aprofitar la seva motivació pel teatre musical, i es va utilitzar com a fil conductor per poder fer la rehabilitació i a poc a poc millorar diàriament, i estar cada cop més forta i que fos més autònoma.

La Dra. Gemma Ariceta (Cap de Servei de Nefrologia Pediàtrica), el Dr. Javier Juampérez (Adjunt de la Unitat d'Hepatologia i Trasplantament Hepàtic Pediàtric), la Marta Pelazón (Infermera Pediàtrica), el Denys Santa Marina (Fisioterapeuta Pediàtric) i la Dra. Romy Gander (Adjunta de Cirurgia Pediàtrica) seuen amb l'Aina per parlar del seu cas.

Veure les converses

Actualment, la supervivència a l'any dels trasplantaments pediàtrics renals a Vall d’Hebron és del 100%

Gràcies als avenços en la recerca i en l’assistència, durant l’última dècada, la supervivència del pacient al cap de 5 anys es pot mantenir en un esperançador 93%. Per als pacients d’entre 2 i 5 anys, la supervivència al 10è any del trasplantament és del 100%. La principal malaltia renal és la tubulointersticial, que és la inflamació que afecta els túbuls dels ronyons i els teixits circumdants. Una característica principal del programa de trasplantament renal pediàtric és la realització de trasplantaments a receptors amb pes inferior a 15kg, obtenint uns resultats equiparables als receptors de major pes. Aquests resultats avalen la indicació de trasplantament en pacients d'alt risc, reduint el temps d'espera en diàlisi, amb una bona supervivència del pacient i de l'empelt.

El programa de trasplantament renal pediàtric es va iniciar l’any 1981

Llavors, va ser el primer trasplantament renal de l'Estat fet per equips professionals exclusivament pediàtrics. L'any 1994 es va dur a terme el primer hepato-renal pediàtric de l'Estat. La Unitat de Trasplantament Renal Pediàtric de Vall d’Hebron és l'única d'aquesta categoria que hi ha en el sistema públic de Catalunya, constituint la unitat de referència per a l'atenció de nens i adolescents amb malaltia renal complexa. L'any 2008, el Servei de Nefrologia Pediàtrica va ser designada com a CSUR per a trasplantament renal pediàtric, que va estar renovada el 2021.

Vols veure més històries com la de l'Aina?

El David va rebre un trasplant de cor als 7 anys

David

Gràcies a un donant de cor, en David va poder rebre un trasplantament quan tenia set anys.

Coneix la seva història
L'Ale va rebre un trasplantament de cor quan tenia un any, l'acompanya la seva mare

Ale

L'Ale pateix una malaltia minoritària. Quan teniu un any, va rebre un trasplantament de cor.

Coneix a l'Ale
La Raquel, trasplantada amb cinc mesos, mostra la seva cicatriu

Raquel

Fa 21 anys la Raquel va tornar a néixer. Amb cinc mesos va ser trasplantada de fetge.

Llegeix la història de la Raquel
Fa 13 anys, quan en tenia 14, la Irene va rebre un trasplantament de pulmons

Irene

La Irene va rebre un trasplantament de pulmons quan tenia 14 anys. Tretze anys després, ens explica la seva història.

Coneix a la Irene

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.