Més de 1.000 trasplantaments. Més de 1.000 noves vides

Vall d'Hebron és pioner a l'Estat pel que fa a trasplantaments pediàtrics i és l'únic centre de Catalunya que fa tots els tipus de trasplantaments en nens: cardíac, renal, hepàtic, pulmonar, intestinal i de moll de l'os.

Iniciem l'activitat el 1981 amb el primer trasplantament renal infantil a Catalunya. Quatre anys després es posava en marxa el programa pediàtric de trasplantament hepàtic (1985) i, més endavant, arribarien els programes infantils de trasplantament pulmonar (1998) i trasplantament cardíac (2006). Els quatre programes, únics a Catalunya i capdavanters a l'Estat.

Després de quaranta-un anys d'activitat, Vall d'Hebron ha aconseguit els 1.000 trasplantaments pediàtrics, aconseguint així 1.000 noves vides per a nens i adolescents.

Els protagonistes dels 1.000 trasplantaments pediàtrics

Els pacients trasplantats es reuneixen amb els equips de l'Hospital Vall d'Hebron que els han pogut oferir una segona oportunitat a la vida. Molts dels protagonistes es veuen les cares després de molts anys i altres es coneixen per primera vegada.

Centre de referència

Vall d’Hebron és l’únic hospital a Catalunya que disposa dels cinc programes de trasplantament pediàtric i està acreditat com a centre de referència en trasplantament de ronyó, fetge, cor, pulmó i progenitors hematopoètics.

La complexitat del procés exigeix una avaluació contínua i exhaustiva de totes i cadascuna de les fases per detectar i corregir les possibles deficiències, la qual cosa no es pot fer sense la col·laboració de tots els professionals que hi intervenen.

Quants n’hem fet anualment?

Som un equip multidisciplinari que us acompanyarà al llarg de totes les fases del procés de trasplantament, i els resultats en nombre i supervivència avalen l'expertesa de més de 40 anys d'activitat.

Amb l'important procés i desenvolupament que hem experimentat en els diferents programes de trasplantament, sabem que són una carrera de fons en la qual la nostra meta és la teva salut i la teva qualitat de vida. Amb l’experiència de l’Hospital, i el paper actiu del pacient, sabem que es pot.

DONACIÓ D'ÒRGANS

Organització Catalana de Trasplantaments

L'OCATT és l'organització responsable de planificar, ordenar i coordinar les activitats relacionades amb l'extracció, conservació, distribució, trasplantament i l'intercanvi d'òrgans i teixits per a utilitzar-los amb finalitats terapèutiques a Catalunya.

Saber més

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.