La història de la Raquel

La Raquel té 22 anys, i van trasplantar-li el fetge cinc mesos després de néixer. Avui en dia fa vida normal, si no fos per les visites que fa al metge, no recordaria ni que està trasplantada.

El que més la va marcar de petita, inclús ara, és la cicatriu. Veure les cares de la gent quan l’ensenyes és increïble, de fet, diu que li hagués agradat gravat totes les cares en fer-ho. Amb els seus pares ho han tractat tot amb normalitat, i recalca la importància de fer-ho així.

La donació d’òrgans és molt important, d’aquesta manera persones com la Raquel poden explicar la seva història avui en dia.

El cas de la Raquel és un doble èxit, en primer lloc, perquè hi havia molta dificultat per tenir donants pediàtrics, i en el seu cas, van poder fer la donació a la Raquel i al seu germà adult.

Per als professionals, és una alegria poder-se retrobar amb ella, perquè és la feina de moltes persones. Intensivistes pediàtrics, cirurgians pediàtrics, pediatres, gent de coordinació, etc. que treballen pel grup, per al programa. I això fa que el procés pugui avançar independentment de les persones que estiguin vinculades i treballant en aquell moment.

Quan parlen d’èxit dels trasplantaments, en realitat, parlen que un nen/a sigui, ni més ni menys que això, un nen/a. Això els porta a l'adaptació de tractaments, entre d'altres, i resultats com els de la Raquel, que actualment es troba sense immunosupressors.

Teresa Pont (Coordinadora del Programa de Trasplantaments), el Dr. Juan Ortega (Adjunt de la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques), el Dr. Jesús Quintero (Responsable del Programa de Trasplantament Hepàtic Pediàtric) seuen amb la Raquel per parlar del seu cas.

Veure les converses

Vall d’Hebron ha reduït en més de 75 dies el temps en llista d’espera dels pacients pediàtrics de trasplantament de fetge

La tècnica d’split i un canvi de la regulació a l’Estat el 2018, que va permetre oferir els fetges dels donants menors de 35 anys i dividir el dels donants majors de 50 anys per als pacients infantils, ha permès que l'any 2021, la mitjana de dies en llista d’espera hagi estat de 14 dies mentre que en el 2017 era de 91. A més, el nombre de trasplantaments hepàtics pediàtrics anuals va augmentar substancialment: de 7 el 2010 a 21 l’any 2021. Cal destacar que el 2017 un 40% dels trasplantaments hepàtics pediàtrics realitzats a Vall d’Hebron eren de donant viu, mentre que en els últims dos anys, gràcies a la tècnica d’split, no ha estat necessari recórrer al donant viu.

Vall d’Hebron va dur a terme el primer trasplantament hepàtic pediàtric de l’Estat l’any 1985

Dos anys més tard, es realitzava el primer trasplantament parcial a un nen, i el primer split per a receptors adult i infantil de l’Estat l’any 1992. El Sistema Nacional de Salut té designada com a CSUR en trasplantament hepàtic pediàtric el Servei de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Coneix històries com la de la Raquel

El David va rebre un trasplant de cor als 7 anys

David

Gràcies al cor que va rebre quan tenia 7 anys, en David va tornar a néixer. 

Coneix en David
L'Ale va rebre un trasplantament de cor quan tenia un any, l'acompanya la seva mare

Ale

L'Ale va rebre un trasplantament de cor quan tenia un any. La mare de l'Ale ens explica com van viure aquest moment.

Escolta la mare de l'Ale
L'Aina té 14 anys i va rebre un trasplant de fetge i ronyó fa 3 anys

Aina

L'Aina va tornar a néixer. Va rebre un doble trasplantament: fetge i ronyó. Tenia 11 anys.

Llegeix la història de l'Aina
Fa 13 anys, quan en tenia 14, la Irene va rebre un trasplantament de pulmons

Irene

Quan tenia 14 anys, la Irene va rebre un doble trasplantament de pulmons. Una declaració d'amor incondicional.

Coneix a la Irene

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.