La història del David

Al David li van trasplantar el cor fa quatre anys. Era a anglès, li van trucar i va baixar. En aquell moment, tenia molta por que alguna cosa sortís malament. Però mentre esperaven a l'operació, van fer una partida al Monopoly, que va guanyar. I després cada any celebren l’èxit de l’operació de la mateixa forma.

A més, tenia un company incondicional. Un peluix que l’acompanyava, abans, durant i després de l'operació, que es diu Koala. El portava perquè li feia molta por no estar amb ell, ja que sempre l’acompanyava en els moments difícils.

Ara ja fa vida normal i les seves preocupacions són molt diferents d'aquelles. A més, explica que per a ell, Vall d’Hebron significa una segona oportunitat. Un lloc on et poden salvar la vida.

Quan s’avisa un pacient, tot és molt ràpid i l'Hospital ha d’estar preparat perquè tot es posi en marxa de forma òptima. A vegades, els resultats postoperativament, poden ser complicats, com en el cas del David, que va estar connectat a ECMO durant més d'un mes. Però tot ha de funcionar bé i, el resultat, ha de ser el que veiem avui aquí. Quatre anys després del trasplantament, portant una vida molt normal.

El Dr. Ferran Gran (cardiòleg pediàtric), el Dr. Raúl Abella (Cap de servei de Cirurgia Cardíaca Pediàtrica), la María José Muñoz (Infermera referent de Trasplantament Cardíac) i la Dra. Rosario Nuño (Anestesiòloga Pediàtrica) seuen amb el David per parlar del seu cas.

Veure les converses

Vall d’Hebron és l'únic centre de Catalunya que realitza trasplantament cardíac i cardiopulmonar pediàtric

L'hospital rep els casos mèdics més complicats de Catalunya i també de la resta d'Espanya, d’on arriben quasi 1 de cada 3 pacients trasplantats de cor. Les dades en supervivència, per sobre de la mitjana mundial, avalen la implicació, dedicació, experiència i especialització dels i les professionals de Vall d’Hebron, així com la capacitat i preparació de les instal·lacions. La miocardiopatia és la principal indicació per al trasplantament de cor en més d’un 70% dels casos. Mentre que abans de l’operació 1 de cada 3 pacients trasplantats necessita l’ús d’un aparell extern que fa de cor durant uns dies (Berlin Heart), 1 de cada 4 el necessita després del trasplantament durant un temps relativament curt (ECMO).

Centre de referència en Trasplantament Cardíac i Insuficiència Cardíaca Pediàtrica

Els i les professionals del centre són experts en el tractament de les malalties cardiològiques pediàtriques més complexes, ja que no poden ser tractades a cap altre hospital de Catalunya. La unitat de trasplantament cardíac i insuficiència cardíaca pediàtrica està formada per especialistes de diferents àrees, que treballen de forma conjunta per tal de donar un suport integral als pacients. En aquest sentit, el Sistema Nacional de Salut ha designat el CSUR de trasplantament cardíac infantil al Servei de Cirurgia Cardíaca Pediàtrica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Vols conèixer altres històries?

L'Ale va rebre un trasplantament de cor quan tenia un any, l'acompanya la seva mare

Ale

L'Ale va rebre un nou cor quan tenia només un any. La seva mare ens explica com va viure-ho.

Coneix la història de l'Ale
La Raquel, trasplantada amb cinc mesos, mostra la seva cicatriu

Raquel

Amb només cinc mesos, la Raquel va rebre un trasplantament de fetge. Gràcies a això, ha pogut complir 21 anys.

Coneix a la Raquel
L'Aina té 14 anys i va rebre un trasplant de fetge i ronyó fa 3 anys

Aina

L'Aina va demanar als Reis que li portessin un fetge i un ronyó. L'endemà, el seu desig es va fer realitat.

Descobreix la història de l'Aina
Fa 13 anys, quan en tenia 14, la Irene va rebre un trasplantament de pulmons

Irene

Als 14 anys, la Irene va rebre un trasplantament de pulmons. Va passar 30 dies connectada a l'ECMO i tres mesos a l'UCI, però ho va aconseguir.

Coneix a la Irene

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.