Vida saludable

Els bons hàbits de salut poden permetre evitar la malaltia i millorar la qualitat de vida. Una vida sense fum o tenir cura de la salut mental són claus en aquest procés. Influeix de manera directa en el benestar, l’equilibri personal i la qualitat de vida. Això, depèn dels hàbits diaris i l’estil de vida que es mantingui.

Hàbits de vida

Benestar

A Vall d'Hebron busquem un estat complet de benestar físic, mental i social, més enllà de l'existència o no d'una malaltia. Per això recomanem un estil de vida saludable, acompanyat d'un conjunt de comportaments o actituds quotidianes, per mantenir el cos i la ment en forma.

Salut mental

La salut mental no és l’absència d’un trastorn mental. És un estat de benestar on la persona és conscient de les seves pròpies capacitat, pot afrontar tensions de la vida, treballar i fer una contribució a la seva comunitat. Certament, Els problemes de salut mental són més comuns del que es pensa. De fet, una de cada quatre persones n'experimentarem algun al llarg de la nostra vida.

Tothom té salut mental, igual que tothom té salut física concreta. Ambdues canvien durant el pas del temps i, com el nostre cos, la nostra ment es pot sentir de diverses formes.

Ansietat

Com evitar caure en l’ansietat i la depressió

Controlar aquests símptomes pot ser complicat però cal intentar reduir-los fins al punt que no influeixin de manera negativa en el nostre dia a dia. Amb perseverança és possible, fins i tot, fer-los desaparèixer.

Més informació
Toc

Com ajudar a una persona amb Trastorn Obsessiu Compulsiu

Es caracteritzen perquè tenen pensaments recurrents i perseverants que generalment resulten desagradables, la qual cosa es denomina obsessions. A més, aquests pensaments provoquen accions o rituals repetits que serveixen per “poder fer front” a les esmentades obsessions, anomenats compulsions.

Més informació

Vida sense fum

Una vida saludable és una vida sense tabac, ni drogues. Per això, és important deixar de fumar per millorar la salut, independentment de l’edat o dels antecedents previs. En deixar-ho, millorarà la teva salut, i la dels que t’envolten.

El tabac és una droga legal, addictiva i amb molts efectes estimulants sobre el sistema nerviós que comporta molts riscos per la salut.

No fumar

Com deixar de fumar?

A l’hora de fer l’esforç personal de deixar de fumar, és important tenir en compte que una vida saludable no compta amb el tabac. És per això que et proposem una llista de deu consells per deixar de fumar.

Més informació
No recaure

Beneficis si deixes de fumar

T’expliquem els deu principals beneficis de deixar de fumar per tal de gaudir d’una vida saludable.

Més informació
Evitar fumar

No recaure un cop has deixat de fumar?

Un cop has deixat de fumar, tenir en compte la recaiguda és bàsic. És per això, que et donem deu consells per evitar-ho. 

Més informació
Cannabis

Com prevenir el consum de cannabis en adolescents?

Els pares són un pilar fonamental per a la prevenció; el seu paper és clau per debilitar els factors de risc de consum i potenciar-ne els factors protectors, per tal d’ensenyar-los a ser menys vulnerables a totes les situacions de risc amb què es poden trobar al llarg de la seva vida.

Més informació

Nutrició

La ciència dels nutrients i les substàncies alimentàries, així com la forma del cos d’assimilar-ho, és la definició exacte de nutrició. Però va molt més enllà, ja que ens permet mantenir les condicions internes, desenvolupament i moviment, i el manteniment de l’equilibri de l’organisme.

Menjar saludable

Pautes alimentàries per a persones que han patit un ictus

Les persones que han patit un ictus poden patir seqüeles com ara dificultat per empassar (disfàgia), falta de sensibilitat tèrmica, canvis en el gust o l’olfacte o dificultats per agafar els coberts. En aquests casos, és necessari un canvi en la dieta i incloure tècniques que facilitin l’alimentació i evitin ennuegaments.

Més informació
Menjar saludable pauta

Dieta recomanada per a la malaltia de Crohn

Una alimentació sana és la base d’una bona salut. I tot i que l’alimentació no és la causa de l’aparició d’un brot de la malaltia, és important que els pacients de Crohn tinguin una dieta equilibrada i variada, amb aliments rics en ferro, calci i proteïnes. El cos ha de rebre tots els nutrients necessaris, per obtenir una millor resposta immunològica. En aquesta fitxa podeu trobar els consells bàsics d’una dieta variada i equilibrada.

Més informació

Salut digital

La salut digital és el benestar relacionat amb el món digital que ens envolta i ens pren com a protagonistes, fent referència a l’ús del telèfon, les xarxes socials, entre d’altres.

Mans utilitzant el móvil

Fer un ús adequat del telèfon mòbil

Per a molta gent, el telèfon mòbil s'ha convertit en un element indispensable. Però, ets conscients del temps que hi dediques? En alguns casos, un ús molt continuat del telèfon mòbil pot portar-te a una situació de risc que t'acabi generant una dependència d'aquest aparell.

Més informació

Higiene

La higiene són totes aquelles mesures destinades a prevenir les infeccions i l’aparició de malalties infeccioses. Es basa essencialment en la neteja, la desinfecció i la conservació.

Rentat de mans

Hàbits d'higiene bàsics

La higiene personal i la cura del cos són dos factors molt importants per gaudir de bona salut. Són imprescindibles per no patir malalties ni infeccions. La cura del cos ajuda les persones a sentir-se bé per dins i per fora, i a tenir més qualitat de vida.

Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.