El curs "Actualització teòric-pràctica en infecció per VIH" arriba a la seva IX edició

El Servei de Malalties Infeccioses ha organitzat la IX edició del curs "Actualització teòric-pràctica en infecció per VIH". Com en edicions anteriors, durant dos dies s'han tractat de manera transversal i participativa les novetats en el diagnòstic i maneig d’aquesta patologia.

03/01/2019

El curs "Actualització teòric-pràctica en infecció per VIH", organitzat pel Servei de Malalties Infeccioses, estava dirigit a formar metges amb poca experiència en el tractament d’aquesta infecció així com a metges de família que desitgen posar-se al dia en aquesta patologia.  

 Tot i que la supervivència dels pacients amb infecció per VIH ha millorat molt després de la incorporació dels tractaments antiretrovirals, aquesta segueix sent una malaltia greu que de moment no té curació i afecta al voltant de 140.000 persones a Espanya, amb 3.400 nous casos cada any.

 El curs ha comptat amb sessions teòriques i amb molts casos pràctics. La finalitat de veure diversos casos és presentar un major ventall de pacients i situacions diferents, per aprofundir en la personalització dels tractaments. L'aspecte pràctic permet als assistents discutir com tractar els pacients, així com aprendre les últimes indicacions per iniciar un tractament antiretroviral. També s'ha aprofundit en el coneixement dels fàrmacs antiretrovirals, posant l'accent en els efectes secundaris i les seves interaccions amb altres tractaments, així com les possibles alternatives.

 Els diversos tallers han insistit en la necessitat de dur a terme una atenció integral per diagnosticar correctament altres patologies. En l'actualitat, els pacients amb infecció per VIH poden dur a terme una vida normal, però s'ha de dur un major control sobre ells, ja que són més susceptibles a patir altres malalties. Entre les més comunes hi ha les lesions induïdes pel virus del papil·loma, les malalties cardiovasculars o altres malalties de transmissió sexual, que els pacients amb infecció per VIH poden patir amb més freqüència i a una edat més primerenca que altres sectors de la població. El Dr. Adrià Curran, del Servei de Malalties Infeccioses, ha remarcat la “importància de tenir en compte els hàbits i rutines de vida del pacient per, mitjançant el seu control, evitar més riscos”. En aquest sentit, durant el curs s'ha discutit sobre la implicació dels metges de família en el control dels pacients i s’ha insistit en la necessitat de tota la comunitat mèdica de ser més proactius per evitar que els diagnòstics de la infecció es donin tard.

 Finalment, s'han discutit aspectes importants de la infecció per VIH en situacions especials com el de les dones gestants, nens o adolescents, així com els grups amb major risc d'exposició a la infecció.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.