El curs "Actualització teòric-pràctica en infecció per VIH" arriba a la seva IX edició

El Servei de Malalties Infeccioses ha organitzat la IX edició del curs "Actualització teòric-pràctica en infecció per VIH". Com en edicions anteriors, durant dos dies s'han tractat de manera transversal i participativa les novetats en el diagnòstic i maneig d’aquesta patologia.

03/01/2019

El curs "Actualització teòric-pràctica en infecció per VIH", organitzat pel Servei de Malalties Infeccioses, estava dirigit a formar metges amb poca experiència en el tractament d’aquesta infecció així com a metges de família que desitgen posar-se al dia en aquesta patologia.  

 Tot i que la supervivència dels pacients amb infecció per VIH ha millorat molt després de la incorporació dels tractaments antiretrovirals, aquesta segueix sent una malaltia greu que de moment no té curació i afecta al voltant de 140.000 persones a Espanya, amb 3.400 nous casos cada any.

 El curs ha comptat amb sessions teòriques i amb molts casos pràctics. La finalitat de veure diversos casos és presentar un major ventall de pacients i situacions diferents, per aprofundir en la personalització dels tractaments. L'aspecte pràctic permet als assistents discutir com tractar els pacients, així com aprendre les últimes indicacions per iniciar un tractament antiretroviral. També s'ha aprofundit en el coneixement dels fàrmacs antiretrovirals, posant l'accent en els efectes secundaris i les seves interaccions amb altres tractaments, així com les possibles alternatives.

 Els diversos tallers han insistit en la necessitat de dur a terme una atenció integral per diagnosticar correctament altres patologies. En l'actualitat, els pacients amb infecció per VIH poden dur a terme una vida normal, però s'ha de dur un major control sobre ells, ja que són més susceptibles a patir altres malalties. Entre les més comunes hi ha les lesions induïdes pel virus del papil·loma, les malalties cardiovasculars o altres malalties de transmissió sexual, que els pacients amb infecció per VIH poden patir amb més freqüència i a una edat més primerenca que altres sectors de la població. El Dr. Adrià Curran, del Servei de Malalties Infeccioses, ha remarcat la “importància de tenir en compte els hàbits i rutines de vida del pacient per, mitjançant el seu control, evitar més riscos”. En aquest sentit, durant el curs s'ha discutit sobre la implicació dels metges de família en el control dels pacients i s’ha insistit en la necessitat de tota la comunitat mèdica de ser més proactius per evitar que els diagnòstics de la infecció es donin tard.

 Finalment, s'han discutit aspectes importants de la infecció per VIH en situacions especials com el de les dones gestants, nens o adolescents, així com els grups amb major risc d'exposició a la infecció.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.