Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
El Trastorn per Dèficit d'Atenció i/o Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn del neurodesenvolupament, d'origen neurobiològic, que s'inicia en la infància, però pot continuar en l'adolescència i l'edat adulta.
Els pacients amb aquest trastorn poden tenir dificultats per mantenir l'atenció, poden ser hiperactius i inquiets, i / o poden actuar de forma impulsiva.
Els símptomes del TDAH es manifesten en diferents activitats i àrees, com el col·legi, la feina o en qualsevol altre ambient social.
1) Inatenció: dificultats per mantenir atenció, errades per oblits, manca d'organització i planificació, pèrdua o oblit de les coses, distracció fàcil.
2) Hiperactivitat: moviment en excés, dificultats per relaxar-se o romandre assegut, sensació de motor intern, molta xarrera.
3) Impulsivitat: respostes precipitades, dificultat per esperar, interrupcions constants. També presenten inestabilitat emocional, baixa autoestima, fracàs acadèmic, inestabilitat laboral i familiar.
La prevalença del TDAH se situa en termes generals al voltant del 3-7%. El 50% dels nens continuaran tenint símptomes clínics durant l'adolescència i en l'etapa adulta.
El TDAH és més freqüent en el sexe masculí que en el femení entre la població general, amb una proporció 2:1 en nens i 1,6:1 en adults. El sexe femení té més tendència a presentar principalment inatenció.
El diagnòstic és CLÍNIC, és necessari realitzar una adequada anamnesi clínica amb el pacient i/o familiars per part d'un professional sanitari especialitzat. Es disposa de diferents escales per a valorar la gravetat dels símptomes o trastorns comòrbids associats, i de proves neuropsicològiques que avaluen les dificultats atencionals i la disfunció executiva.
És necessari l'abordatge multimodal: Psicoeducació, tractament psicològic i tractament farmacològic. En el cas de població infantil, l'abordatge inclou entrenament de pares i intervenció escolar. Es disposa de diferents fàrmacs psicoestimulants i no psicoestimulants que han demostrat ser eficaços i segurs per al control de símptomes.
Anamnesi clínica. Entrevista psicològica. Exploració neuropsicològica. Analítica sanguínia, constants vitals, pes i talla.
TDAH. Com enfocar els estudis amb infants amb TDAH
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.