Codi
HG56
Codi MGP
1RA

Melanoma cutani

El melanoma cutani és un tumor maligne situat a la pell que usualment és de color cafè o negre. Alguns dels factors de risc principals són l’exposició a la llum solar i les pigues. Es poden desenvolupar a qualsevol part de la pell, però són més freqüents al pit i a l’esquena dels homes i a les cames de les dones. És el responsable del 65% de les morts per càncer cutani. Descobrir i tractar la malaltia a temps és clau per evitar que es propagui a altres parts del cos.

Fitxa de malalties melanoma cutani
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 19.05.2022, 13:18
Data de modificació: 13.06.2022, 13:59
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Maria Jesus Mañas Garcia

Oncologia Radioteràpica, Hospital General

Prevenció de la mucositis secundària als tractaments antineoplàstics

La mucositis oral és l’envermelliment o la sensació de cremor produïts per la quimioteràpia i la radioteràpia. Consisteix en la inflamació de la mucosa digestiva, localitzada freqüentment a la mucosa de la cavitat oral, i pot arribar a generar una úlcera, a més de provocar dolor i/o dificultat per ingerir així com afectar la qualitat de vida i el compliment del tractament dels pacients.

Mucositis a Vall d'Hebron
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 14.06.2022, 17:00
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Sarcomes de l'adult

Els sarcomes són una classe poc freqüent de càncer que suposa únicament l’1-2% de tots els tumors en l’adult. És també una entitat complexa, ja que n’hi ha més de 70 tipus diferents, amb diferències pel que fa al diagnòstic, pronòstic i tractament. Per això, és necessari que els pacients amb sarcomes siguin valorats en comitès multidisciplinaris amb experiència àmplia en aquesta patologia.

Sarcoma
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 13.06.2022, 14:43
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.