Dra. Victòria Cardona Dahl

Institucions de què forma part

Hospital General

Al·lergologia

Sóc al·lergòloga des del 1997. El 2002 vaig llegir la tesi, així que sóc doctora "al quadrat". Involucrada en múltiples organitzacions científiques, he estat secretària de la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica, vocal de la Societat d'Al·lergologia i Immunologia Clínica, i vicepresidenta de l'European Academy of Allergy and Clinical Immunology.  Ara coordino el Comitè d'Anafilaxi de la Societat Llatinoamericana d'Al·lèrgia i Immunologia i he coordinat el de l'Organització Mundial d'Al·lèrgia. L'anafilaxi, reacció al·lèrgica generalitzada i greu que pot ser fatal, és un dels camps de treball que més m'interessa. A més, he coordinat les edicions de la "Guía de Actuación en anafilaXIA: GALAXIA". Les meves àrees d'interès, a part de l'anafilaxi, són l'al·lèrgia a aliments i medicaments, l'al·lèrgia molecular i l'angioedema hereditari.

Curriculum

Des de 2001 fins a l'actualitat, he treballat com a metge facultatiu especialista en Al·lergologia a la Secció d’Al·lergologia de l’Hospital Vall d'Hebron, en substitució de facultatiu interí, interina i estatutària (Unitat docent MIR en Al·lergologia). El 2002 vaig llegir la meva tesi doctoral titulada “Modulació de la resposta immunològica per la immunoteràpia amb Dermatophagoides pteronyssinus. Relació amb l’eficàcia clínica”, amb la qualificació Cum Laude per la Universitat Autònoma de Barcelona. El 2008 vaig realitzar el Knowledge Examination of the European Academy of Allergology and Clinical Immunology. Experiència anterior: 2000-2003: Metge adjunt d’Urgències de Medicina Interna de l’Hospital Vall d’Hebron, a la Unitat Hospitalària de l’Hospital de l’Esperança. 1999-2000: Metge becari (Beca de la Fundación de la Sociedad Española de Alergología e Inmunología Clínica) en el Servei d’Immunologia de l’Hospital de Bellvitge. 1998-1999: Metge vinculat al Servei d’Immunologia de l’Hospital de Bellvitge i a la Secció d’Al·lergologia de l’Hospital Vall d'Hebron, per desenvolupar el projecte d’investigació per a la tesi doctoral. 1994-1997: MIR en l’especialitat d’Al·lergologia a l’Hospital Vall d'Hebron. Rotació pels diferents serveis segons el programa de formació de l’especialitat. Integració dins del Servei d’Urgències de Medicina Interna. 1989-1993: Metge adjunt del Servei de Medicina Interna i del Servei d’Urgències. Clínica Juaneda, Palma de Mallorca.
Victòria Cardona Dahl

Institucions

Hospital General

Al·lergologia

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Malalties sistèmiques

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.