Vall d'Hebron ha superat les 50 cirurgies robòtiques esofagogàstriques

La cirurgia robòtica amb Da Vinci és una tècnica mínimament invasiva, que afavoreix una recuperació precoç al postoperatori.

30/12/2022

L’Hospital Universitari Vall d'Hebron ha superat ja les 50 cirurgies robòtiques esofagogàstriques, que permeten tractar pacients amb càncer d’estómac, d'esòfag i a pacients amb patologia esofagogàstrica benigna. En concret, s’han realitzat 55 intervencions, que porta a terme des del maig de 2021 la Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica, composta pels cirurgians Sandra Castro, Amaia Gantxegi, Nivardo Rodríguez i Mariona Jofra, que pertany al Servei de Cirurgia General i Digestiva. La cirurgia robòtica amb Da Vinci és una tècnica mínimament invasiva, que afavoreix una recuperació precoç al postoperatori i redueix el risc d’hemorràgies durant la intervenció quirúrgica dels pacients amb càncer d'estómac, d'esòfag i altres patologies esofagàstriques no malignes que cal intervenir. A més, el robot da Vinci aporta millor visibilitat pel cirurgià durant la intervenció, compta amb unes pinces articulades que faciliten la tècnica quirúrgica i permeten moviments de més precisió.

El 2010, un robot Da Vinci de Vall d’Hebron va ser el primer de la Unió Europea capaç d'intervenir una operació pediàtrica. Ja un any abans, Vall d'Hebron portava a terme amb Da Vinci intervencions de cirurgia general, ginecologia, pediatria i urologia. En una segona fase, aquests robots van incorporar-se també a altres especialitats com la cirurgia toràcica, la cirurgia hepatobiliar, la cirurgia oncològica, la cirurgia de l'esfera digestiva i la cirurgia esofagogàstrica. El 2021, Vall d'Hebron va esdevenir el primer centre de l'Estat en disposar de tres robots Da Vinci.

En concret, s’han realitzat 55 intervencions, que porta a terme des del maig de 2021 la Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica, composta pels cirurgians Sandra Castro, Amaia Gantxegi, Nivardo Rodríguez i Mariona Jofra, que pertany al Servei de Cirurgia General i Digestiva.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.