Vall d'Hebron ha superat les 50 cirurgies robòtiques esofagogàstriques

La cirurgia robòtica amb Da Vinci és una tècnica mínimament invasiva, que afavoreix una recuperació precoç al postoperatori.

30/12/2022

L’Hospital Universitari Vall d'Hebron ha superat ja les 50 cirurgies robòtiques esofagogàstriques, que permeten tractar pacients amb càncer d’estómac, d'esòfag i a pacients amb patologia esofagogàstrica benigna. En concret, s’han realitzat 55 intervencions, que porta a terme des del maig de 2021 la Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica, composta pels cirurgians Sandra Castro, Amaia Gantxegi, Nivardo Rodríguez i Mariona Jofra, que pertany al Servei de Cirurgia General i Digestiva. La cirurgia robòtica amb Da Vinci és una tècnica mínimament invasiva, que afavoreix una recuperació precoç al postoperatori i redueix el risc d’hemorràgies durant la intervenció quirúrgica dels pacients amb càncer d'estómac, d'esòfag i altres patologies esofagàstriques no malignes que cal intervenir. A més, el robot da Vinci aporta millor visibilitat pel cirurgià durant la intervenció, compta amb unes pinces articulades que faciliten la tècnica quirúrgica i permeten moviments de més precisió.

El 2010, un robot Da Vinci de Vall d’Hebron va ser el primer de la Unió Europea capaç d'intervenir una operació pediàtrica. Ja un any abans, Vall d'Hebron portava a terme amb Da Vinci intervencions de cirurgia general, ginecologia, pediatria i urologia. En una segona fase, aquests robots van incorporar-se també a altres especialitats com la cirurgia toràcica, la cirurgia hepatobiliar, la cirurgia oncològica, la cirurgia de l'esfera digestiva i la cirurgia esofagogàstrica. El 2021, Vall d'Hebron va esdevenir el primer centre de l'Estat en disposar de tres robots Da Vinci.

En concret, s’han realitzat 55 intervencions, que porta a terme des del maig de 2021 la Unitat de Cirurgia Esofagogàstrica, composta pels cirurgians Sandra Castro, Amaia Gantxegi, Nivardo Rodríguez i Mariona Jofra, que pertany al Servei de Cirurgia General i Digestiva.

Share it:
Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.