Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
En la xerrada s’ha parlat sobre l’estat actual del VIH i la SIDA, les perspectives de futur, amb un especial focus en la inclusió de persones amb VIH als assaigs clínics.
En el marc del dia mundial de la SIDA, Vall d’Hebron ha celebrat una Jornada sobre la dificultat de l'accés a assaigs clínics en persones amb VIH (Virus de la immunodeficiència humana). La xerrada ha tingut lloc a la sala d’actes del nou edifici de recerca del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).
El Dr. Adrià Curran, facultatiu del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigador principal del grup de Malalties Infeccioses del VHIR, ha moderat la sessió en la qual han participat, Hernan Perea, de StopSida, Juanse Hernández, de l’ONG Grup de Treball sobre tractaments VIH (gTt-VIH), Cristina Agustí, investigadora en VIH a l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) i membre de CEEISCAT i Iosune Baraibar, oncòloga de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora del grup de Càncer Colorrectal del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).
La jornada ha començat amb la Dra. Cristina Agustí contextualitzant sobre el VIH en l’actualitat a Catalunya. Ha detallat quines són les perspectives i els objectius de cara al futur. S’ha parlat dels tractaments, l’esperança de vida i les causes de mortalitat en les persones que pateixen VIH ara com ara. La Dra. Cristina Agustí ha detallat que “la taxa d'indecència per 100.000 habitants dels nous diagnòstics de VIH ha presentat una gradual disminució durant els darrers anys” i ha destacat que l’abordatge en detectar una infecció és molt ràpid, “El 90% de les persones amb VIH estan en tractament”. També ha subratllat que les persones infectades de VIH, ara com ara, viuen més gràcies a la teràpia antiretroviral (TAR). Però, per això, és necessari un diagnòstic precoç que només es dona en la meitat dels casos aproximadament.
“Hem d’investigar en aquests pacients perquè no es trobin una barrera a causa de tenir el virus del VIH” ha remarcat el Dr. Adrià Curran en començar la taula rodona. La Dra. Iosune Baraibar ha aprofundit més sobre l’experiència de tractar amb pacients oncològics que estan infectats amb el virus del VIH: “com a oncòloga trobar un pacient amb càncer i patologia VIH que tingui possibilitats de ser candidat a un assaig clínic és inusual. Treballem amb fàrmacs que estan a l’inici del desenvolupament i no sabem quines interaccions poden tenir amb altres malalties o fàrmacs”. També s’ha debatut sobre quines sobre les conseqüències principals que viuen les persones infectades amb VIH i és que l’exclusió d’aquests pacients evoca a què “aquestes persones, ara com ara, no tenen accés a medicaments i estan morint a causa d’això. És necessari incloure la veu dels pacients en totes les fases de la recerca perquè les persones amb VIH tinguin accés als mateixos tractaments”, ha afirmat Juanse Hernández.
Hernan Perea ha reflexionat sobre l’estat actual de la investigació i sobre un canvi que s’hauria de fer de cara al futur “Potser és hora de replantejar l'univers clínic i començar a fer estudis en aquestes persones i fer un control, mesurar l’efectivitat en aquest sector de la població”. També ha recalcat que els medicaments elaborats, sempre estan a l’abast de tothom, però amb una problemàtica existent “el medicament que s’obté serà per utilitzar en tota la població encara que la pràctica dels assaigs clínics no s’ha inclòs persones amb VIH”.
Per finalitzar, els i les ponents han fet una reflexió final on s’ha evidenciat la necessitat de la inclusió d’aquestes persones, ja que “hem de saber si aquests medicaments són segurs o si són toxics per a aquestes persones que tenen el virus del VIH”, ha remarcat Juanse Hernández. “Ha d’existir una regulació, s’ha d’incloure a tothom i hem de lluitar per això” ha conclòs Cristina Agustí.
Malalties Infeccioses, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.