Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
La jove investigadora del VHIR explorarà teràpies innovadores per reduir el creixement dels tumors HER2 positius
La croada del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) contra el càncer específic de la dona ha rebut una empenta per a la recerca del tumor d’endometri, del qual es diagnostiquen 7.000 casos cada any a l’Estat. El Dr. Pedro N. Barri, president de la Fundació Dexeus Dona, acompanyat de la Reina Letizia va entregar ahir a Valeria Tubita, investigadora postdoctoral del VHIR, una beca per a la recerca del càncer d’endometri HER2 positiu. Aquesta investigació, del Grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia, pretén avaluar l’eficàcia de combinar teràpies anti-HER2 amb inhibidors de PARP per potenciar la resposta antitumoral i reduir el creixement dels tumors.
Per a aquest projecte de recerca, Valeria Tubita utilitza una innovadora metodologia que recrea el tumor al laboratori. A partir d’una mostra de teixit tumoral obtinguda de pacients, es generen organoides tridimensionals que reprodueixen fidelment les característiques del tumor original. Això permet provar diferents estratègies terapèutiques en condicions molt similars a les del cos humà. "Aquest avanç ens permet explorar noves combinacions de tractaments amb un gran potencial per millorar la qualitat de vida de les pacients", explica Valeria Tubita.
Aquesta jove recercaire va obtenir el títol de biòloga a la Universitat Federico II de Nàpols i va completar el seu doctorat a la Universitat de Barcelona. Actualment, centra la seva carrera en el desenvolupament de teràpies innovadores per abordar el càncer ginecològic. “La beca és una motivació per seguir explorant línies d’investigació que tenen un impacte en la salut de les pacients”, diu. Després de treballar en recerca bàsica, Valeria Tubita està engrescada en la recerca translacional, que ofereix un campus com el de Vall d’Hebron, un punt intermedi entre la recerca bàsica i clínica, que permet abordar les necessitats de les pacients.
Reduir la mort de les mares en el part
El lliurament de la beca s’ha realitzat durant la cerimònia del XIX Premi Fundació Dexeus Dona, un acte marcat per la celebració del 30è aniversari de la Fundació. La Reina Letizia, presidenta del Comitè d’Honor de la Fundació, molt sensibilitzada amb la salut de la dona, ha estat l’encarregada d’atorgar el premi principal al professor britànic Arri Coomarasamy, reconegut per la seva contribució a la reducció de la mortalitat materna i la prevenció de les pèrdues gestacionals.
El professor Arri Coomarasamy és l’artífex de l’estudi E-MOTIVE, que ha demostrat la gran eficàcia d’un tractament per prevenir la hemorràgia postpart, una de les principals causes de mort materna al món. El seu treball, publicat al New England Journal of Medicine, ha aconseguit reduir fins a un 60% els casos greus d’aquesta complicació. A la cerimònia, celebrada ahir a l’auditori de l’Hospital Universitari Dexeus – Grup Quirónsalud, també han assistit la ministra d’Igualtat, Ana Redondo; el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto; la consellera de Salut, Olga Pané; l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; i representants del Patronat i Comitè Científic de la Fundació.
Compromís amb la salut i la recerca
La Fundació Dexeus Dona treballa des de fa tres dècades per impulsar la investigació i la innovació en el camp de l’Obstetrícia, Ginecologia i Medicina de la Reproducció, amb especial atenció a la salut femenina. A més de reconèixer trajectòries d’excel·lència com la del professor Coomarasamy, la Fundació promou el talent jove amb ajuts com la beca rebuda per Valeria Tubita, demostrant el seu compromís amb el futur de la recerca biomèdica. Amb aquesta beca, la Valeria Tubita i l’equip del VHIR reafirmen el lideratge de Vall d’Hebron en l’aplicació de teràpies innovadores que poden marcar un abans i un després en el tractament del càncer d’endometri.
El lliurament s’emmarca en la celebració del 30è aniversari de la Fundació i el reconeixement internacional al professor Arri Coomarasamy pel seu compromís amb reduir la mort de les mares durant el part
Oncologia Mèdica, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.