Ens sumem al Dia Mundial de la Prematuritat

A l’Hospital Infantil es portaran a terme activitats per a les famílies, gràcies a la implicació dels professionals del Servei de Neonatologia i les associacions que milloren el benestar durant l’ingrés a Vall d'Hebron dels nadons.

17/11/2022

Vall d’Hebron celebra aquest dijous el Dia Mundial de la Prematuritat amb diferents activitats dirigides a totes les famílies ateses pel Servei de Neonatologia on els nens i nenes prematurs són els principals protagonistes, gràcies a la implicació dels professionals del Servei de Neonatologia  i amb la participació de les associacions que dia a dia donen suport en l’acompanyament a les famílies i contribueixen al seu benestar emocional. Durant tot el dia, al vestíbul de l’Hospital Infantil n’hi haurà instal·lades quatre graelles en les quals es mostraran les fotografies de Dits Petits, un projecte sense ànim de lucre a càrrec de tres fotògrafs que van tenir fills ingressats a Neonatologia, que de forma voluntària retraten les famílies i els nens i nenes prematurs ingressats a Vall d’Hebron. Les graelles també es decoraran amb peücs. 

El programa d’activitats arrenca a les 12 hores amb el taller de massatge infantil Tacte Nutritiu, a càrrec de l’Associació Catalana Espanyola de Massatge Infantil (AEMI), que estarà obert a les famílies dels nadons prematurs ingressats a l’hospital. El massatge permet interactuar amb els bebès i reforçar el vincle amb els seus cuidadors. Al migdia l’ONG Músicos por la Salud farà un concert a l’Hospital Infantil, a càrrec de l’artista Judit Paz. Després es durà a terme el taller de manualitats, que impartit per voluntàries. Les famílies disposaran de begudes i aperitius a càrrec de Nestlé i l’associació Som Prematurs proporcionarà regals. 

Referents en l’atenció a l’infant prematur

La taxa de bebès prematurs –nascuts abans de les 37 setmanes de gestació– es manté a l’Estat en un 7%, segons dades de la Societat Espanyola de Neonatologia (SENEO). A més, cada any neixen entre 1.000 i 1.100 bebès abans de la setmana 28 de gestació, que requereixen una cura més especialitzada i presenten major risc de complicacions. Per tal de millorar l’atenció als nadons prematurs i les seves famílies, Vall d’Hebron va inaugurar el maig passat el nou Espai Familiar de Neonatologia ‘Com a casa’, que disposa de dotze habitacions per a famílies amb nadons prematurs o amb patologies cròniques i complexes. L’evidència científica demostra que disposar d’un espai propi fomenta la presència de les mares i pares durant l’ingrés hospitalari d’aquests nadons, propicia el mètode cangur (pell amb pell) i la lactància materna, augmenta el benestar i la intimitat de les famílies i la seva implicació en les cures, i redueix les infeccions nosocomials.
 

L'Hospital Infantil acull diferents activitats dirigides a totes les famílies ateses pel Servei de Neonatologia on els nens i nenes prematurs són els principals protagonistes.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.