Ens sumem al Dia Mundial de la Prematuritat

A l’Hospital Infantil es portaran a terme activitats per a les famílies, gràcies a la implicació dels professionals del Servei de Neonatologia i les associacions que milloren el benestar durant l’ingrés a Vall d'Hebron dels nadons.

17/11/2022

Vall d’Hebron celebra aquest dijous el Dia Mundial de la Prematuritat amb diferents activitats dirigides a totes les famílies ateses pel Servei de Neonatologia on els nens i nenes prematurs són els principals protagonistes, gràcies a la implicació dels professionals del Servei de Neonatologia  i amb la participació de les associacions que dia a dia donen suport en l’acompanyament a les famílies i contribueixen al seu benestar emocional. Durant tot el dia, al vestíbul de l’Hospital Infantil n’hi haurà instal·lades quatre graelles en les quals es mostraran les fotografies de Dits Petits, un projecte sense ànim de lucre a càrrec de tres fotògrafs que van tenir fills ingressats a Neonatologia, que de forma voluntària retraten les famílies i els nens i nenes prematurs ingressats a Vall d’Hebron. Les graelles també es decoraran amb peücs. 

El programa d’activitats arrenca a les 12 hores amb el taller de massatge infantil Tacte Nutritiu, a càrrec de l’Associació Catalana Espanyola de Massatge Infantil (AEMI), que estarà obert a les famílies dels nadons prematurs ingressats a l’hospital. El massatge permet interactuar amb els bebès i reforçar el vincle amb els seus cuidadors. Al migdia l’ONG Músicos por la Salud farà un concert a l’Hospital Infantil, a càrrec de l’artista Judit Paz. Després es durà a terme el taller de manualitats, que impartit per voluntàries. Les famílies disposaran de begudes i aperitius a càrrec de Nestlé i l’associació Som Prematurs proporcionarà regals. 

Referents en l’atenció a l’infant prematur

La taxa de bebès prematurs –nascuts abans de les 37 setmanes de gestació– es manté a l’Estat en un 7%, segons dades de la Societat Espanyola de Neonatologia (SENEO). A més, cada any neixen entre 1.000 i 1.100 bebès abans de la setmana 28 de gestació, que requereixen una cura més especialitzada i presenten major risc de complicacions. Per tal de millorar l’atenció als nadons prematurs i les seves famílies, Vall d’Hebron va inaugurar el maig passat el nou Espai Familiar de Neonatologia ‘Com a casa’, que disposa de dotze habitacions per a famílies amb nadons prematurs o amb patologies cròniques i complexes. L’evidència científica demostra que disposar d’un espai propi fomenta la presència de les mares i pares durant l’ingrés hospitalari d’aquests nadons, propicia el mètode cangur (pell amb pell) i la lactància materna, augmenta el benestar i la intimitat de les famílies i la seva implicació en les cures, i redueix les infeccions nosocomials.
 

L'Hospital Infantil acull diferents activitats dirigides a totes les famílies ateses pel Servei de Neonatologia on els nens i nenes prematurs són els principals protagonistes.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.