El Dr. Josep Tabernero, reconegut per la seva excel·lència mèdica als VII Premis Nacionals de Medicina

Una trajectòria de més de tres dècades que el situen com a oncòleg pioner en el desenvolupament de teràpies moleculars dirigides i en la investigació de tumors digestius.

04/04/2024

El 3 d'abril s'han lliurat els VII Premis Nacionals de Medicina organitzats per la revista El Suplemento. El Dr. Josep Tabernero, Cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i director del VHIO, ha estat premiat a la categoria d'Oncologia Mèdica com a reconeixement a la seva trajectòria professional. Una trajectòria de més de tres dècades que el situen com a oncòleg pioner en el desenvolupament de teràpies moleculars dirigides i en la investigació de tumors digestius.

Els Premis Nacionals de Medicina representen una oportunitat per destacar la tasca dels professionals que dediquen les seves vides a cuidar i millorar la salut dels altres. Des de metges de diverses especialitats fins a investigadors i educadors mèdics, aquest esdeveniment celebra la diversitat i el compromís que caracteritzen la comunitat mèdica.
Durant la cerimònia, s'han lliurat distincions en diverses categories, que abasten des d'èxits en recerca mèdica fins a l’excel·lència en l'atenció al pacient i innovacions en cirurgies mínimament invasives. Cada premi és un testimoni de l'impacte positiu que aquests professionals han tingut a la vida de les persones i en l'avenç de la Medicina.

Una de les àrees en què el Dr. Tabernero ha deixat una marca significativa és en el tractament de tumors digestius. La seva experiència, especialment en càncer colorectal, de pàncrees i estómac, l'han convertit en una autoritat reconeguda a nivell nacional i internacional. El doctor Tabernero ha liderat nombrosos projectes de recerca que han contribuït a avançar el coneixement i el tractament d'aquestes malalties.

La preocupació per l'abordatge integral dels pacients amb càncer ha fet que l'Hospital Universitari Vall d'Hebron sigui el primer centre a Espanya reconegut amb l'acreditació de Comprehensive Cancer Center per l'entitat europea OECI.

Però la seva feina no es limita únicament a l'àmbit clínic. El seu compromís amb la investigació translacional l'ha portat a dirigir estudis clínics i translacionals de desenvolupament precoç de fàrmacs, així com participar en projectes de recerca de la Unió Europea per a l'avenç oncològic. Com a president de Cancer Core Europe (xarxa de set centres europeus de càncer) i president de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO) en el període 2018-2019, la seva influència s'estén a nivell global, contribuint al desenvolupament de polítiques i estratègies per a millorar l’atenció oncològica a Europa i més enllà.

L'impacte del doctor Tabernero es reflecteix també en la producció científica. Amb més de 700 articles i 53.000 citacions, les seves investigacions han estat fonamentals per al desenvolupament de nous enfocaments terapèutics i la identificació de biomarcadors predictius de resposta al tractament. El seu compromís amb l'educació i la formació es reflecteix en el seu paper com a catedràtic a la UVic-UCC (Universitat de Vic-Central de Catalunya) i en la seva mentoria de nombrosos estudiants de medicina i doctorands.
El reconeixement del doctor Taverner de la comunitat científica i mèdica ha estat ampli, guardonat amb el premi Nacional de Recerca de Catalunya (2019), el premi a la Trajectòria Investigadora de l'Institut Català de la Salut (2020), Fellow d'ESMO (2022) i Fellow d'ASCO (2024), entre d'altres. La seva dedicació i contribucions a l'avenç de la investigació sobre el càncer han estat reconegudes tant a nivell nacional com internacional. La seva incansable recerca de noves teràpies i el seu compromís amb millorar la vida dels pacients amb càncer el converteixen en un referent al seu camp.

Una de les àrees en què el Dr. Tabernero ha deixat una marca significativa és en el tractament de tumors digestius. La seva experiència, especialment en càncer colorectal, de pàncrees i estómac, l'han convertit en una autoritat reconeguda a nivell nacional i internacional.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.