El curs de Farmàcia Pediàtrica de Vall d’Hebron arriba a la XXII edició

Arrenca la XXII edició del curs de Farmàcia Pediàtrica que organitza el Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron del 2 al 25 de març. Es tracta d'un curs de referència internacional que aquest any es pot fer online.

01/03/2021

Des de l’any 1998, el Servei de Farmàcia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron organitza un curs de Farmàcia Pediàtrica que s’ha convertit en referent. Està pensat per a farmacèutics i, des de fa dos edicions, també per a pediatres. Aquesta edició es fa de forma online. La Dra. Maria Josep Cabañas, Cap de Secció de Farmàcia de l’Hospital Infantil i de la Dona de Vall d’Hebron, explica que “l’any passat, per primer cop, la COVID-19 ens va obligar a ajornar el curs i que aquest any, per assegurar-nos que es fa, li hem donat un format online, així també podem arribar a més professionals que no es poden desplaçar físicament a l’hospital”.

La XXII edició arrenca el 2 de març i acabarà el 25 del mateix mes. El curs té una durada de 20 hores que es reparteixen en vuit sessions de 2,5 hores durant dos dies cada setmana, els dimarts i els dijous. Cada setmana es tracta una temàtica. La primera, es parlarà de l’atenció farmacèutica al pacient pediàtric; la segona, del PROA (Programes d’Optimizació d’Antimicrobians), TADE (Tractament Antibiòtic Domiciliari Endovenós) i pacient immunodeprimit; la tercera, s’endinsarà en l’atenció farmacèutica en pacient crític i pal·liatiu, i la quarta, en el pacient crònic pediàtric.

La Dra. Cabañas concreta que a l’edició d’aquest any es parlarà de la COVID-19 en pediatria. Altres novetats són la taula rodona que tractarà les “Novetats en nutrició parenteral hospitalària i domiciliària” i les sessions de “Malalties reumàtiques en pediatria” o “Monitorització de fàrmacs biològics en malaltia inflamatòria intestinal” entre d’altres.

La Dra. Cabañas destaca que “és un curs en directe. Volem interacció entre els professors i l’alumnat. La COVID-19 ens ha obligat a fer un salt i repensar el curs en format online, però hem treballat de valent per mantenir la qualitat”, assegura.

 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.