Codi
4
Codi Hipàtia
542

Webinar Tratamiento Preventivo en Migraña

Online
19.04.2021 - 17:30
Més informació

Neurologia

El Servei de Neurologia s’ocupa dels pacients neurològics, tant en l’atenció primària com en el centre assistencial d’excel·lència. Disposa d’una àrea d’hospitalització i d’una d’especialitzada en ictus (accident vascular cerebral amb trastorn de la circulació cerebral) per a l’atenció dels malalts en fase aguda.

El Sistema Nacional de Salut ha designat com aCSUR en Escleròsi Múltiple, Atàxia i paraplegies hereditàries i Malalties neuromusculars i malalties rares (adults i pediàtrics) el Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. També, la Comissió Europea ha designat com a ERN en Malalties neuromusculars i Patologia neurològiques el mateix servei; i el Servei Català de la Salut ha designat un XUEC per Malalties minoritàries amb epilèpsia al mateix servei.
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 18.03.2022, 14:20
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Neurologia

La Unitat Docent de Neurologia a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron està formada pel Servei de Neurologia i treballa amb la participació dels serveis de Medicina Interna de Cardiologia, Psiquiatria, Neurocirurgia, Neurofisiologia, Neuroradiologia, Pediatria i la Unitat d’Urgències.

Places acreditades

4

Especialitats relacionades
Grups de recerca

Itinerari formatiu de Neurologia

A l’activitat assistencial la feina del neuròleg integra l’elaboració d’històries clíniques, la recollida semiològica de dades, l’ús correcte d’exploracions complementàries i la precisió en el diagnòstic clínic i etiològic i l’elecció de tractaments pal·liatius. D’altra banda, destaquem el paper de la relació entre els metges residents i els pacients en l’exercici de les competències bàsiques a Neurologia.

Gran part dels quadres clínics i les malalties neurològiques  poden arribar a suposar  emergències vitals com és el cas d’un ictus o el lupus. Per això, a partir del segon any la participació a les guàrdies d’urgències neurològiques esdevé un aspecte clau de la feina dels metges, i es porta a terme sempre sota supervisió. A més, és necessari que els neuròlegs facin també rotacions en l’assistència neurològica ambulatòria.

Els estudis d’investigació són una part de la pràctica que el neuròleg ha de fomentar i desenvolupar posant un èmfasi especial en l’aptitud ètica a l’hora de portar a terme la recerca.

La recerca en neurociències ha de ser tutoritzada i requereix una formació estricta en metodologia científica així com en els aspectes bioètics i la comunicació científica.

Per què s’ha de fer l’especialitat a Vall d’Hebron?

  • Perquè  la nostra expertesa i atenció a un gran volum de pacients ens avalen com a hospital capdavanter en el maneig de les patologies neurològiques.
  • Perquè oferim la possibilitat de participar en investigació aplicada.
  • Perquè els residents tenen l’oportunitat de treballar sota supervisió en l’assistència de malalties neurològiques complexes tant a planta com en casos d’emergència vital a Urgències.
  • Perquè es motiva el resident a l’assistència a congressos i sessions didàctiques per a l’adquisició d’actituds.
  • Perquè els residents participen diàriament a la Unitat de Cefalees a càrrec de primeres i segones visites a Consultes Externes.
  • Perquè es duen a terme sessions cada dia de canvi de guàrdia; cada setmana de tancament d’històries i mortalitat, de neuroradiologia i de neurociències, i cada quinze dies de ressonància magnètica, sessions de neurociència de l’Institut de Recerca i les Unitats del Servei de Radiologia. 

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.