Sra. Laura González Vallespí

Institucions de què forma part

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Psiquiatria

Psicòleg/a

Soc psicòloga clínica al Servei de Salut Mental de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Els meus interessos laborals són la intervenció en població infantil i juvenil amb esdeveniments traumàtics (familiars, socials, mèdics) així com els canvis epigenètics i neuropsicològics associats a l’impacte d’aquests esdeveniments.

Curriculum

Vaig cursar la Llicenciatura de Sociologia a la Universitat de Barcelona (i a la Université Toulouse II) i la Llicenciatura de Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (premi extraordinari de Llicenciatura). He realitzat diverses formacions de postgrau: Màster en direcció de Màrqueting (Universitat Pompeu Fabra), Formació de Disseny i Estadística (Universitat Autònoma de Barcelona), Seminaris de Psicologia Clínica Mètodes d’avaluació i intervenció (Université Paris Ouest), Diploma en Salut Mental en Situacions de Violència Política i Catàstrofes (Universitat Complutense de Madrid), Expert en Psicoteràpia Breu amb nens i Adolescents (Societat de Medicina i Psicosomàtica i Psicoteràpia), Teràpia Familiar Sistèmica (Centre KINE), Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista (Institut Erich Fromm). Durant el curs 2013-2014, vaig realitzar una estada en psicologia clínica infantil i adolescent al Servei de Paidopsiquiatria de l’Hôpital Salpêtrière, de París.

Vaig especialitzar-me en Psicologia Clínica mitjançant una plaça de psicòloga interna resident al Consorci Sanitari del Maresme. En acabar, vaig iniciar la meva tasca laboral com a facultativa a l’Hospital Clínic de Barcelona, primer a la Unitat d’Esquizofrènia Crònica i a Interconsulta i més endavant, a la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària i al Programa de Trastorn Obsessiu Compulsiu en infància i adolescència. Posteriorment, vaig desenvolupar la meva activitat laboral a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, a la Unitat Terapèutica Acompanya’m, amb joves amb trastorn mental sever, trastorn per estrès posttraumàtic complex i situació social d’elevada complexitat.

Vaig iniciar la meva tasca professional a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron a la Sala d’Hospitalització de Salut Mental Infantil i Adolescent, col·laborant paral·lelament en tasques d'interconsulta, amb nens i nenes hospitalitzats per patologia mèdica que requereixen suport psicològic. Durant aquest temps vaig participar en dissenyar una recerca per valorar els correlats epigenètics de la desregulació emocional en infància i adolescència.

En el moment actual, realitzo intervenció psicoterapèutica amb nenes, nens i adolescents que presenten clínica posttràumatica arran d'una situació de violència física, emocional o sexual. Concretament, soc la referent de Salut Mental de l'equip EMMA, d'Atenció a les Violències vers la Infància i l'Adolescència. Al llarg de la meva carrera professional, he pogut especialitzar-me en l'atenció als trastorns traumàtics en contextos de violència, i estic formada en els tractaments psicològics basats en l'evidència científica i en les intervencions que integren una atenció específica en trauma (incorporant sempre la perspectiva de gènere): Trauma-Focused Cognitive Behavioral Therapy, Terapeuta EMDR (Nivells I i II), Mentalization-Based Therapy per a Adolescents, Salut Mental en Situacions de Violència Política i Protocol d'Instanbul per la valoració de tortura i tractes inhumans o degradants.

En l’àrea de la docència, he impartit classes de grau i postgrau a la Universitat Autònoma de Barcelona (Metodologia i Pensament i Llenguatge), en la Universitat de Girona (Metodologia científica) i en la Universitat Complutense de Madrid (Clínica posttraumàtica en infància i adolescència migrant).

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Psiquiatria

Psicòleg/a

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.