Dr. Jose Antonio Ramos Quiroga

Institucions de què forma part

Hospital General

Psiquiatria

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Psiquiatria

Cap de Servei

Sóc metge especialista en psiquiatria d'adults i en psiquiatria infantil i de l'adolescència, doctor en Psiquiatria i Psicologia Mèdica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Desenvolupo la meva activitat professional com a Cap del Servei de Psiquiatria i President de la Comissió d'Innovació del Vall Hebron Barcelona Hospital Campus. Lidero el Grup de recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). En l'àmbit docent sóc professor titular de psiquiatria del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i coordino l'assignatura de psiquiatria de la UAB i el cinquè curs del grau de medicina a la Unitat Docent Hospitalària Vall Hebron de la UAB.

Curriculum

La meva activitat professional s'ha centrat en l’estudi dels trastorns del neurodesenvolupament al llarg de la vida, principalment el trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH) i els trastorns de l'espectre autista (TEA), i la depressió major resistent al tractament. En aquest sentit, sóc el coordinador del grup de treball en trastorns del neurodesenvolupament al llarg de la vida de la Sociedad Española de Psiquiatría y Salud Mental (SEPSM) des del 2022 i copresident de la xarxa ADHD de l'European College of Neuropsychopharmacology (ECNP). He publicat més de 300 articles en revistes SCI (índex H: 66 i 24.660 citacions) derivats de múltiples beques competitives en l'àmbit internacional i nacional com investigador principal. He realitzat també diferents estudis sobre salut digital o eHealth i desenvolupat aplicacions mòbils en salut mental com gestioemocional.catsalut.cat conjuntament amb el CatSalut. En l'àmbit nacional coordino el programa de trastornos psicosomáticos, de ansiedad y del control de los impulsos del Centro de Investigación Biomédica en Red Salud Mental (CIBERSAM). Col·laboro activament amb diferents associacions de persones i familiars amb trastorns mentals en la lluita contra l'estigma dels trastorns mentals i la seva divulgació científica.
Jose Antonio Ramos Quiroga

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Psiquiatria

Cap de Servei

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Psiquiatria, salut mental i addiccions

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.