Dra. Gemma Nieva

Institucions de què forma part

Hospital General

Psiquiatria

Sóc psicòloga adjunta del Servei de Salut Mental i investigadora del VHIR. Els meus interessos són les drogodependències i la salut mental, especialment el trastorn per consum de tabac, i en general, la psicologia del canvi. M'agrada la vessant assistencial, la docència i la recerca. A més, participo activament en la Comissió de l'Hospital sense Fum.

Curriculum

Sóc Doctora en Psicologia. Vaig iniciar la meva trajectòria a l' Hospital Vall d'Hebron l'any 2006 com psicòloga realitzant intervenció especialitzada en tabaquisme (deshabituació tabàquica) en format individual i grupal, M'he especialitzat en el tractament del tabaquisme en pacients amb patologia psiquiàtrica (incloses altres addiccions). La meva tesi doctoral va ser sobre Tabac i Salut Mental. Tinc el màster en Tabaquisme (PIUFET, 2022).
Sóc professora associada de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, professora de diversos màsters universitaris i docent en cursos vinculats presencials i online. Formo part de la junta directiva de la Societat Catalana per a la Prevenció i el Tractament del Tabaquisme, membre del Grup de Tabac i Salut Mental coordinat per la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum, membre del Grup de Tabac de la Coordinadora de CAS de Catalunya, i del Grup de Vulnerabilitat impulsat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya.
També sóc autora de diverses publicacions d'àmbit nacional i internacional. He participat com investigadora en diversos projectes i assajos clínics. He col·laborat també en la publicació de diverses guies clíniques.
Gemma Nieva

Institucions

Hospital General

Psiquiatria

Vall Hebron Institut de Recerca

Tècnic de recerca

Psiquiatria, salut mental i addiccions

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.