L’efecte de les noves tecnologies sobre els professionals a debat

L’Hospital ha acollit la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) per celebrar la 38 edició de la Reunió de la societat i les 34 Jornades Catalanes d’Infermeria Intensiva i Crítica. Les dues trobades han servit per analitzar i debatre els reptes de present i futur d’aquesta especialitat, com l’efecte de les noves tecnologies sobre els professionals. De fet, la trobada, que ha congreat gariebé 200 professionals, portava per títol Reptes dels nous professionals 3.0 a la Medicina Intensiva 2.0.

 

21/03/2017

L’Hospital ha acollit la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) per celebrar la 38 edició de la Reunió de la societat i les 34 Jornades Catalanes d’Infermeria Intensiva i Crítica. Les dues trobades han servit per analitzar i debatre els reptes de present i futur d’aquesta especialitat, com l’efecte de les noves tecnologies sobre els professionals. De fet, la trobada portava per títol Reptes dels nous professionals 3.0 a la Medicina Intensiva 2.0.

 

La conferència inaugural, centrada en els joves professionals, ha estat a càrrec de la comunicadora Raquel Roca, consultora experta en el fenomen Knowmads, els nous nòmades del coneixement. Roca ha analitzat com és el treballador del segle XXI i com és l’entorn professional, com les empreses canvien per adaptar-se a uns nous temps que obliguen a aquestes companyies a crear una nova organització del treball. Segons ha explicat, “les generacions Millenial i Zeta han nascut a una era poc jerarquitzada i molt social i les empreses s’adapten a aquesta nova forma de pensar”.

  

Adaptar-se a la societat 

La reunió, on han participat gairebé 200 assistents, seixanta dels quals d’infermeria, ha tingut dues taules mèdiques. Una sobre els nous antibiòtics i les noves guies de la sèpsia greu, i les cures intensives orientades a la donació. També s'ha dedicat dues taules a la tasca infermera, sobre síndrome post-UCI i distrès moral i fatiga compassiva.

 

El president de la SOCMIC, el Dr. Pau Garro, ha reconegut que “el nostre repte és adaptar-nos a la societat, a formes de treballar i organitzar-se, no només amb les noves tecnologies, sinó a l’organització de les unitats de cures intensives”. Per la seva banda, el Dr. Ricard Ferrer, president del comitè organitzador local i cap del Servei de Medicina Intensiva de Vall d’Hebron, ha explicat que el repte per “als intensivistes i els professionals d’infermeria joves”, són: “conèixer millor com és aquesta generació, com haurem d’adaptar les organitzacions per acollir millor els Millenials i quines claus podem donar a aquesta generació perquè s’adapti millor a l’entorn laboral”.

 

A més, la Dra. Marina García de Acilu, del Servei de Medicina Intensiva Vall d’Hebron, va rebre el premi a la millor comunicació.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Activitats relacionades

Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència envers les Dones

Plaça Messi
25.11.2024 - 12:00
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.