L’efecte de les noves tecnologies sobre els professionals a debat

L’Hospital ha acollit la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) per celebrar la 38 edició de la Reunió de la societat i les 34 Jornades Catalanes d’Infermeria Intensiva i Crítica. Les dues trobades han servit per analitzar i debatre els reptes de present i futur d’aquesta especialitat, com l’efecte de les noves tecnologies sobre els professionals. De fet, la trobada, que ha congreat gariebé 200 professionals, portava per títol Reptes dels nous professionals 3.0 a la Medicina Intensiva 2.0.

 

21/03/2017

L’Hospital ha acollit la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) per celebrar la 38 edició de la Reunió de la societat i les 34 Jornades Catalanes d’Infermeria Intensiva i Crítica. Les dues trobades han servit per analitzar i debatre els reptes de present i futur d’aquesta especialitat, com l’efecte de les noves tecnologies sobre els professionals. De fet, la trobada portava per títol Reptes dels nous professionals 3.0 a la Medicina Intensiva 2.0.

 

La conferència inaugural, centrada en els joves professionals, ha estat a càrrec de la comunicadora Raquel Roca, consultora experta en el fenomen Knowmads, els nous nòmades del coneixement. Roca ha analitzat com és el treballador del segle XXI i com és l’entorn professional, com les empreses canvien per adaptar-se a uns nous temps que obliguen a aquestes companyies a crear una nova organització del treball. Segons ha explicat, “les generacions Millenial i Zeta han nascut a una era poc jerarquitzada i molt social i les empreses s’adapten a aquesta nova forma de pensar”.

  

Adaptar-se a la societat 

La reunió, on han participat gairebé 200 assistents, seixanta dels quals d’infermeria, ha tingut dues taules mèdiques. Una sobre els nous antibiòtics i les noves guies de la sèpsia greu, i les cures intensives orientades a la donació. També s'ha dedicat dues taules a la tasca infermera, sobre síndrome post-UCI i distrès moral i fatiga compassiva.

 

El president de la SOCMIC, el Dr. Pau Garro, ha reconegut que “el nostre repte és adaptar-nos a la societat, a formes de treballar i organitzar-se, no només amb les noves tecnologies, sinó a l’organització de les unitats de cures intensives”. Per la seva banda, el Dr. Ricard Ferrer, president del comitè organitzador local i cap del Servei de Medicina Intensiva de Vall d’Hebron, ha explicat que el repte per “als intensivistes i els professionals d’infermeria joves”, són: “conèixer millor com és aquesta generació, com haurem d’adaptar les organitzacions per acollir millor els Millenials i quines claus podem donar a aquesta generació perquè s’adapti millor a l’entorn laboral”.

 

A més, la Dra. Marina García de Acilu, del Servei de Medicina Intensiva Vall d’Hebron, va rebre el premi a la millor comunicació.

Compártelo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento.
Procedencia: El propio interesado.