Dr. Xavier Montalban Gairín

Institucions de què forma part

Hospital General

Neurologia

Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya

Director

Actualment soc Cap de Servei de Neurologia des de l'any 2012 i director del Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) des de l'any 2007, a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Cap del Grup de Recerca en Neuroimmunologia del seu Institut de Recerca (VHIR) des del 1995 i des de l'any 2006 Professor de Neurologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i des de l'any 2021 de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Curriculum

Vaig obtenir la meva llicenciatura (1983) i el meu doctorat en medicina (1990) a la UAB, realitzant la meva especialització en Neurologia a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron (1988) i completant la meva formació postdoctoral al St Thomas’ Hospital i al National Hospital for Neurology and Neurosurgery (Londres).

Compto, a més amb l’Acreditació de Recerca Avançada en Ciències de la Salut de l'AQU (2004) i l’Acreditació de Professor Titular d'Universitat de l’ANECA (2010). I vaig obtenir un Diploma en Direcció de Serveis Integrals de Salut per ESADE (2005).

A més dels càrrecs actualment desenvolupats anteriorment vaig exercir, entre el 2017 i el 2020, com a professor de medicina i director de la Divisió de Neurologia de la Universitat de Toronto i director del Centre d'EM a l'Hospital St Michael d'aquesta ciutat.

Pel que fa a societats científiques, fins al 2016 vaig ser president d'ECTRIMS, del que avui en dia en soc Membre Honorífic del seu Consell, i actualment soc fellow de l'European Academy of Neurology (EAN), de l’American Academy of Neurology (AAN) i de la Canadian Academy of Health Sciences (CAHS).

La meva producció científica ascendeix a més de 750 articles publicats a revistes de revisió per parells, amb més de 47.000 cites i un Índex-H de Scopus de 94. A més, en els quatre últims anys he estat entre els investigadors més citats (Web of Science ).

He estat Investigador Principal (IP) o Col·laborador en més de 35 projectes competitius per valor de més de 8,5 Milions d’Euros i he participat com a IP en més de 150 assaigs clínics. A més, he dirigit també més de 30 tesis doctorals.

Entre els guardons rebuts cal destacar el recent John Dystel Prize de l'AAN i NMSS.
Xavier Montalban Gairín

Institucions

Hospital General

Neurologia

Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya

Director

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Neuroimmunologia clínica

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.