L’efecte de les noves tecnologies sobre els professionals a debat

L’Hospital ha acollit la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) per celebrar la 38 edició de la Reunió de la societat i les 34 Jornades Catalanes d’Infermeria Intensiva i Crítica. Les dues trobades han servit per analitzar i debatre els reptes de present i futur d’aquesta especialitat, com l’efecte de les noves tecnologies sobre els professionals. De fet, la trobada, que ha congreat gariebé 200 professionals, portava per títol Reptes dels nous professionals 3.0 a la Medicina Intensiva 2.0.

 

21/03/2017

L’Hospital ha acollit la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) per celebrar la 38 edició de la Reunió de la societat i les 34 Jornades Catalanes d’Infermeria Intensiva i Crítica. Les dues trobades han servit per analitzar i debatre els reptes de present i futur d’aquesta especialitat, com l’efecte de les noves tecnologies sobre els professionals. De fet, la trobada portava per títol Reptes dels nous professionals 3.0 a la Medicina Intensiva 2.0.

 

La conferència inaugural, centrada en els joves professionals, ha estat a càrrec de la comunicadora Raquel Roca, consultora experta en el fenomen Knowmads, els nous nòmades del coneixement. Roca ha analitzat com és el treballador del segle XXI i com és l’entorn professional, com les empreses canvien per adaptar-se a uns nous temps que obliguen a aquestes companyies a crear una nova organització del treball. Segons ha explicat, “les generacions Millenial i Zeta han nascut a una era poc jerarquitzada i molt social i les empreses s’adapten a aquesta nova forma de pensar”.

  

Adaptar-se a la societat 

La reunió, on han participat gairebé 200 assistents, seixanta dels quals d’infermeria, ha tingut dues taules mèdiques. Una sobre els nous antibiòtics i les noves guies de la sèpsia greu, i les cures intensives orientades a la donació. També s'ha dedicat dues taules a la tasca infermera, sobre síndrome post-UCI i distrès moral i fatiga compassiva.

 

El president de la SOCMIC, el Dr. Pau Garro, ha reconegut que “el nostre repte és adaptar-nos a la societat, a formes de treballar i organitzar-se, no només amb les noves tecnologies, sinó a l’organització de les unitats de cures intensives”. Per la seva banda, el Dr. Ricard Ferrer, president del comitè organitzador local i cap del Servei de Medicina Intensiva de Vall d’Hebron, ha explicat que el repte per “als intensivistes i els professionals d’infermeria joves”, són: “conèixer millor com és aquesta generació, com haurem d’adaptar les organitzacions per acollir millor els Millenials i quines claus podem donar a aquesta generació perquè s’adapti millor a l’entorn laboral”.

 

A més, la Dra. Marina García de Acilu, del Servei de Medicina Intensiva Vall d’Hebron, va rebre el premi a la millor comunicació.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.