Trastorno Obsesivo Compulsivo (TOC)

Las personas que sufren un Trastorno obsesivo compulsivo se caracterizan porque tienen pensamientos recurrentes y perseverantes que generalmente resultan desagradables, lo que se denomina obsesiones.

Además, estos pensamientos provocan acciones o rituales repetidos que sirven para “poder hacer frente” a dichas obsesiones, llamados compulsiones. Algunos ejemplos de compulsiones serían: el lavado de manos, los comportamientos religiosos (tales como rezar una plegaria escrita exactamente 15 veces para evitar que algo malo suceda), contar y supervisar las cosas (p.ej., asegurarte de haber cerrado la puerta, el gas...).

Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC)
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 22.12.2021, 10:03
Data de modificació: 01.02.2022, 15:21
Comparteix-lo

Contingut relacionat

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.