Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
És la dificultat o impossibilitat d'empassar els aliments sòlids i/o líquids. Les causes de la disfàgia poden ser diverses. Des de malalties que afecten la musculatura, com a fragilitat en pacients molt majors, producció escassa de saliva o lesions en la llengua i genives.
Els pacients amb disfàgia tenen risc de deshidratació i poden patir problemes respiratoris. Per evitar-ho cal realitzar cures específiques, sobretot modificant la consistència dels aliments.
Per espessir els líquids es necessita:
Got, cullereta, espasant i la beguda que es vulgui servir (aigua, suc, llet, infusió...)
Les mesures d'espessidors varien segons el líquid base.
Textura nèctar:
En un got de 150 g (com els de l'hospital) afegeixi 2 cullerades rases d'espessidors
Textura mel:
En un got de 150 g (com els de l'hospital) afegeixi 3 cullerades rases d'espessidors
Textura púding:
En un got de 150 g (com els de l'hospital) afegeixi 4 cullerades rases d'espessidors
En un got de 150 g (com els de l'hospital) anyada 1 cullerada rasa d'espessidors
En un got de 150 g (com els de l'hospital) anyada 2 cullerades rases d'espessidors
En un got de 150 g (com els de l'hospital) anyada 3 cullerades rases d'espessidors
No s'ha de deixar l'espessidor durant més d'una hora en repòs. Una vegada preparat, s'ha de prendre al moment.
Els pacients amb disfàgia, en funció del grau, hauran de fer una dieta triturada homogènia o bé si és més lleu, podran menjar aliments de fàcil masticació però evitant certs aliments de risc.
En pacients que requereixin una dieta triturada homogènia s'aconsella que el triturat no contingui espines, ossos, pells, etc. I que estigui format per:
I al final, complementar-ho amb unes postres com: natilles, iogurt, compota, etc.
RECORDAR espessir els líquids a la textura adequada.
En pacients que només requereixin una dieta de fàcil masticació, es procurarà que els aliments estiguin ben cuits i els plats continguin la suficient humitat perquè puguin ser deglutits sense dificultat (mandonguilles amb salsa espessa, canelons, lasanya, truita de patates, pastissos de carn o peix, etc.)
En ambdues dietes s'evitaran els aliments de risc.
Aliments molt calents, àcids o picants (pebre, vinagre, etc.)
Aliments fibrosos o amb filaments amb els quals es puguin ennuegar (pinya, carn fibrosa, branques d'api, tija blanca de l'enciam, de les bledes, espàrrecs, etc.)
Fruites sucoses que alliberin suc al mastegar-les, gelats, sorbets, etc.
Pells de llegums, ossos de carn, espines de peix, pinyols, llavors, etc.
Aliments secs, com patates xips, pa torrat, fruits secs, etc.
Aliments pastosos com els caramels toffees, arròs sec, etc.
Aliments amb dobles textures: brou amb pasta, llenties amb suc, fruita sucosa, llet amb cereals sòlids, etc.
En els àpats principals (esmorzar, dinar i sopar) un got d'aigua gelificada.
A mig matí i per berenar un got d'aigua espessida.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.