Disfàgia. Com cuidar a una persona amb disfàgia

És la dificultat o impossibilitat d'empassar els aliments sòlids i/o líquids. Les causes de la disfàgia poden ser diverses. Des de malalties que afecten la musculatura, com a fragilitat en pacients molt majors, producció escassa de saliva o lesions en la llengua i genives.

Els pacients amb disfàgia tenen risc de deshidratació i poden patir problemes respiratoris. Per evitar-ho cal realitzar cures específiques, sobretot modificant la consistència dels aliments.

disfàgia Vall d'Hebron
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 14.06.2022, 16:49
Comparteix-lo

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.