Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
El trastorn d'estrès posttraumàtic és una condició clínica que es pot desenvolupar després d'una experiència extremadament traumàtica (ex: desastres naturals, accidentals o de violència interpersonal). Es descriu per símptomes característics, de re experimentació, d'hiperactivació, d'evitació d'estímuls relacionats amb l'esdeveniment i alteracions de l'estat d'ànim i de la cognició.
Tot i que la majoria de les persones exposades a un esdeveniment traumàtic es recuperaran en un temps considerat breu i amb pocs efectes negatius, algunes persones poden desenvolupar una varietat de respostes que dificulten la seva recuperació. Algunes d'aquestes respostes són específiques de l'esfera de l'estrès traumàtic, com ara l'Estrès Agut (TEA) i l'Estrès posttraumàtic (TEPT), en les seves diverses modalitats. Actualment, d'acord amb el Manual per al diagnòstic dels trastorns mentals (DSM 5) es defineixen quatre grups de símptomes per al seu diagnòstic, després d'una experiència traumàtica, requerint una durada dels símptomes superior a un mes i donant lloc a un malestar clínicament significatiu o un deteriorament important del funcionament del pacient. Pot acompanyar-se de símptomes dissociatius (despersonalització i / o de realització) i presentar-se amb una expressió retardada (si la totalitat dels criteris no es compleixen fins almenys 6 mesos després de l'esdeveniment). Encara que l'exposició a l'esdeveniment traumàtic és l'esdeveniment precipitant per al seu desenvolupament, cada vegada són més evidents que factors de risc biològics i psicosocials poden ser predictors de la instauració dels símptomes, de la seva gravetat i de la cronicitat.
1. Símptomes d'INTRUSIÓ (1 o més): records, malsons, reaccions dissociatives, malestar psicològic i / o fisiològic intens davant claus evocatives del trauma.
2. Símptomes d'EVITACIÓ (d'1 o més estímuls relacionats amb el trauma): records, persones, llocs ...
3. L'alteració de l'ALERTA i la reactivitat associada al trauma (irritabilitat, hipervigilància, problemes de concentració, respostes de sobresalt exagerades).
4. Alteracions negatives cognitives i de l'estat d'ànim
El TEPT s'ha identificat en persones de tot el món que han patit una experiència de naturalesa traumàtica. La seva prevalença varia en funció de la intensitat i tipus d'experiència traumàtica així com de diversos factors de vulnerabilitat (socials, econòmics, culturals, biològics).
El diagnòstic és CLÍNIC, i cal fer una adequada avaluació per part d'un professional sanitari expert. Es disposa de diferents escales per valorar la gravetat dels símptomes i / o trastorns comòrbids associats (especialment dels trastorns d'ansietat, de l'estat d'ànim i d'abús de substàncies).
Els tractaments basats en l'evidència, indiquen un abordatge multimodal: Psicoeducació, Tractaments psicològics específics (ex: Teràpia cognitiva conductual focalitzada en trauma, Teràpia d'Exposició i l'EMDR) i Tractaments farmacològics (ex: els ISRS, principalment sertralina i paroxetina)
Anamnesi clínica. Entrevista psiquiàtrica i psicològica, amb suport d'escales i qüestionaris validats.
Cribratge en grups de risc per a un diagnòstic i tractament precoç.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.