Artritis reumatoide

L’artritis reumatoide és una malaltia inflamatòria crònica, amb afectació principalment articular, tot i que pot comprometre altres òrgans. Hi ha un component genètic, però se'n desconeix la causa. Principalment, es manifesta com a dolor i inflamació a les articulacions (mans, peus, espatlles, genolls...) i rigidesa matutina. Pot anar acompanyada de febre, malestar general o fatiga.

L’artritis reumatoide sense tractament pot acabar produint deteriorament i deformitat de les articulacions afectades, cosa que ocasiona incapacitats importants. Això no obstant, el diagnòstic precoç i la quantitat de fàrmacs dels quals disposem avui dia han significat que la majoria de pacients amb artritis reumatoide puguin dur una vida pràcticament normal. Per a una bona evolució de l’artritis reumatoide és molt important fer un diagnòstic precoç i començar el tractament al més aviat possible, ja que els primers anys en què es presenta la malaltia són clau per millorar el pronòstic i l’evolució d’aquests pacients.

Data de creació: 07.03.2022, 14:33
Data de modificació: 01.12.2022, 10:29
Comparteix-lo

Contingut relacionat

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.