Reumatologia

L’aparell locomotor, que també s’anomena sistema musculoesquelètic, està constituït pel conjunt d’ossos, músculs, articulacions, tendons i lligaments. És un sistema molt ben estructurat que serveix per desplaçar-nos i fa de suport a la resta de les estructures del cos. La reumatologia s’ocupa dels trastorns i malalties de l’aparell locomotor i del teixit connectiu. És una especialitat molt àmplia, abasta gairebé 200 malalties.

El Sistema Nacional de Salut ha designat el CSUR de Malalties autoinflamatòries en pacients adults i de Malalties autoimmunes sistèmiques en l'adult i pacients pediàtrics a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. També, la Comissió Europea ha designat l'ERN de Teixit connectiu i malalties musculoesquelètiques, i el Servei Català de Salut ha designat XUEC en Malalties immunitàries: àrea de malalties autoinflamatòries al mateix hospital.
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 20.02.2023, 14:24
Comparteix-lo

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.