Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
El mal d’orella és la tercera causa de consulta en pediatria, després del refredat comú i la revisió periòdica de salut.
El dolor a l’orella apareix quan hi ha una inflamació, otitis, que pot ser de tres tipus:
Quan s’acumula líquid a l’orella, però no es produeix dolor, vermellor, pus o altres símptomes d’infecció, es produeix el que s’anomena otitis mitjana amb supuració i, normalment, no cal administrar antibiòtic. Habitualment les causes són:
L’otitis mitjana aguda és una infecció que afecta l’interior de l’orella i que pot causar dolor. Habitualment la produeixen bacteris, però també la poden causar virus.
Mentre que els nens més grans es queixen de mal d’orella i, de vegades, tenen febre, en els lactants les manifestacions són diferents: pot aparèixer febre, poques ganes de menjar, vòmits, diarrea, irritabilitat i sortida de líquid a través del conducte auditiu, el que anomenem supuració de l’orella.
Quan hi ha mal d’orella, cal dur el nen al pediatre a fi que en faci una valoració i indiqui el tractament oportú. Això no vol dir que calgui anar a urgències.
Per fer el diagnòstic, el pediatre ha de veure el timpà, situat a l’interior de l’orella. Per fer-ho, necessita un aparell que es diu otoscopi.
A l’hora de posar el tractament, el metge ha de tenir en compte diversos factors com ara l’edat, la gravetat de la malaltia i saber si existeix una infecció per bacteris. De vegades, cal fer un tractament amb antibiòtics, però no sempre estan indicats.
Si els símptomes continuen i duren més d’un mes, en cas d’otitis exsudativa o més de dos dies, en el cas d’otitis mitjana, cal que el pediatre faci un seguiment.
Tot i que no sempre es pot prevenir, és recomanable:
La majoria de les otitis es curen en 48-72 hores i només és recomanable administrar analgèsics per calmar el dolor.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.