Vall d’Hebron rep el certificat que acredita haver superat la primera fase com a hospital compromès amb la lactància materna

Representants de la Subcomissió de Lactància recullen al Ministeri de Sanitat el certificat de la Fase 1D de la Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN) que promou l’OMS i UNICEF.

03/03/2023

Representants de la Subcomissió de Lactància de Vall d’Hebron han recollit avui al Ministeri de Sanitat el certificat que acredita haver superat la Fase 1D (Fase de Descobriment) de la Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN), una iniciativa llençada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i Unicef. Un hospital o servei de salut IHAN està compromès amb pràctiques que protegeixin, promoguin i donin suport a la lactància materna exclusiva des del naixement. L’acreditació IHAN s’aconsegueix després d’haver superat un total de quatre fases: Vall d’Hebron ja ha aconseguit acreditar la primera. Aquest divendres la infermera d’Obstetrícia Mª del Carmen El Ouahabi López, presidenta de Subcomissió de Lactància Materna i Líder de Best Practices Spotlight Organitations (BPSO) de Lactància Materna; la infermera Supervisora d’Obstetrícia Carmen Márquez Romero i Mª Ángeles Aceituno López, adjunta a la Direcció d'Infermeria de Vall d’Hebron, totes dues membres de la Subcomissió de Lactància Materna, s’han desplaçat a Madrid a recollir el certificat al Ministeri de Sanitat.

Vall d’Hebron atén uns 3.000 naixements a l’any i és un hospital de referència en atenció obstètrica, on es té cura des de l’assistència bàsica fins a tractaments avançats en embarassos d’alt risc, diagnòstic prenatal i cirurgia fetal. “Estem compromesos amb la lactància materna i donem tot el suport possible a aquelles mares que decideixin alletar, afavorint el pell amb pell, l’allotjament conjunt del binomi mare i fill sense separació durant l’ingrés i l’assessorament dels nostres professionals durant les primeres hores del naixement”, exposa María Ángeles Aceituno. Vall d’Hebron també és centre de referència per a nens prematurs i forma part del Centre de Formació NIDCAP Barcelona (Neonatal Individualized Development Care and Assessment Program), un dels tres únics centres acreditats a l’Estat.

L’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona han afiançat el seu compromís amb la lactància materna en els últims anys. Vall d’Hebron ha  estat acreditat com a Centre Compromès amb l’Excel·lència de Cures (concedit per Registered Nurses of Ontario) i, en el 2017, va implantar la Guia de Bones Pràctiques en Lactància Materna dins les unitats de parts, neonats i obstetrícia. Un any després va crear la Subcomissió de Lactància Materna, formada per un equip multidisciplinari que inclou, entre d’altres serveis i professionals, llevadores, Tècnics de Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAIS), obstetres, neonatòlegs, pediatres, infermeres, treballadors socials, anestesistes, dietistes i farmacèutics.

L’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona han afiançat el seu compromís amb la lactància materna en els últims anys.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.