Vall d’Hebron rep el certificat que acredita haver superat la primera fase com a hospital compromès amb la lactància materna

Representants de la Subcomissió de Lactància recullen al Ministeri de Sanitat el certificat de la Fase 1D de la Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN) que promou l’OMS i UNICEF.

03/03/2023

Representants de la Subcomissió de Lactància de Vall d’Hebron han recollit avui al Ministeri de Sanitat el certificat que acredita haver superat la Fase 1D (Fase de Descobriment) de la Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN), una iniciativa llençada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i Unicef. Un hospital o servei de salut IHAN està compromès amb pràctiques que protegeixin, promoguin i donin suport a la lactància materna exclusiva des del naixement. L’acreditació IHAN s’aconsegueix després d’haver superat un total de quatre fases: Vall d’Hebron ja ha aconseguit acreditar la primera. Aquest divendres la infermera d’Obstetrícia Mª del Carmen El Ouahabi López, presidenta de Subcomissió de Lactància Materna i Líder de Best Practices Spotlight Organitations (BPSO) de Lactància Materna; la infermera Supervisora d’Obstetrícia Carmen Márquez Romero i Mª Ángeles Aceituno López, adjunta a la Direcció d'Infermeria de Vall d’Hebron, totes dues membres de la Subcomissió de Lactància Materna, s’han desplaçat a Madrid a recollir el certificat al Ministeri de Sanitat.

Vall d’Hebron atén uns 3.000 naixements a l’any i és un hospital de referència en atenció obstètrica, on es té cura des de l’assistència bàsica fins a tractaments avançats en embarassos d’alt risc, diagnòstic prenatal i cirurgia fetal. “Estem compromesos amb la lactància materna i donem tot el suport possible a aquelles mares que decideixin alletar, afavorint el pell amb pell, l’allotjament conjunt del binomi mare i fill sense separació durant l’ingrés i l’assessorament dels nostres professionals durant les primeres hores del naixement”, exposa María Ángeles Aceituno. Vall d’Hebron també és centre de referència per a nens prematurs i forma part del Centre de Formació NIDCAP Barcelona (Neonatal Individualized Development Care and Assessment Program), un dels tres únics centres acreditats a l’Estat.

L’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona han afiançat el seu compromís amb la lactància materna en els últims anys. Vall d’Hebron ha  estat acreditat com a Centre Compromès amb l’Excel·lència de Cures (concedit per Registered Nurses of Ontario) i, en el 2017, va implantar la Guia de Bones Pràctiques en Lactància Materna dins les unitats de parts, neonats i obstetrícia. Un any després va crear la Subcomissió de Lactància Materna, formada per un equip multidisciplinari que inclou, entre d’altres serveis i professionals, llevadores, Tècnics de Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAIS), obstetres, neonatòlegs, pediatres, infermeres, treballadors socials, anestesistes, dietistes i farmacèutics.

L’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona han afiançat el seu compromís amb la lactància materna en els últims anys.

Share it:
Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.