Vall d'Hebron presenta la plataforma de simulació virtual SIMOONS a l'IMSH, el congrés internacional més important sobre simulació en l'àmbit sanitari

La presentació s'ha dut a terme en l'International Meeting on Simulation in Healthcare 2022 (IMSH) (Congrés Internacional sobre Simulació en Salut), organitzat per la Society for Simulation in Healthcare (SSH), el congrés més gran a escala internacional sobre simulació en l'àmbit sanitari.

18/01/2022

Professionals de Vall d'Hebron han presentat en el congrés més important del món de simulació en salut, que enguany s'ha celebrat a Los Ángeles, la plataforma SIMOONS (SerIous gaMe per a la formaciÓ Online amb Simulació). Aquesta plataforma, desenvolupada des del Vall d'Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada, està destinada a la formació en línia dels professionals sanitaris per mitjà de la simulació virtual. L'eina permet entrenar les habilitats no tècniques amb equips multidisciplinaris, a través de comunicació directa mitjançant la veu, la connexió remota de cada participant i que el docent pugui conduir el desenvolupament de l'escenari segons les decisions dels participants.

El Dr. Jordi Bañeras i Ignasi Maspons, coordinador i enginyer respectivament del Vall d’Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada, han assistit al congrés per presentar internacionalment l'eina creada des de la Direcció de Docència de l’Hospital. "El congrés ha estat una oportunitat immillorable per donar a conèixer mundialment la nostra plataforma, fruit de l'esforç d'un gran nombre de professionals de l'Hospital. Els assistents d'arreu del món que han provat la plataforma han explicat que és fàcilment aplicable, escalable i amb impacte en salut", diu el Dr. Jordi Bañeras.

Com explica Ignasi Maspons, el gran avantatge de la plataforma SIMOONS és que "només fa falta un ordinador amb connexió a internet perquè qualsevol professional sanitari pugui entrenar les habilitats no tècniques, sent la plataforma un punt de trobada accessible per a professionals de diferents països".

"Ha estat un honor donar a conèixer el SIMOONS a l'IMSH 2022. La bona rebuda dels assistents és un reconeixement a l'esforç dut a terme per part dels professionals de l'Hospital Vall d'Hebron", coincideixen el Dr. Jordi Bañeras i Ignasi Maspons.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.