Vall d’Hebron posa en marxa l’Escola de Famílies

El Servei de Neonatologia organitza tallers, xerrades informatives i altres activitats per als cuidadors i cuidadores dels nadons ingressats per oferir-los eines que els ajudin en la criança i propiciar un espai d’intercanvi d’experiències.

11/10/2022

El Servei de Neonatologia ha posat en marxa l’Escola de Famílies, que té per objectiu fer més acollidora l’estada a Vall d’Hebron dels cuidadors i cuidadores principals dels nadons ingressats, oferir-los eines que els ajudin en la criança i les cures dels seus fills un cop siguin donats d’alta i crear un espai d’intercanvi d’experiències. Amb periodicitat setmanal, professionals sanitaris i voluntaris i voluntàries de diferents associacions impartiran tallers i xerrades informatives, així com altres activitats dirigides a les famílies. Les xerrades informatives abordaran diferents qüestions sanitàries: des de com afavorir el desenvolupament psicomotor amb les cures diàries, a entendre els bebès prematurs, les prestacions que existeixen per aquests nens en ser donats d’alta o la logopèdia en la UCIN (Unitat de Cures Intensives Pediàtriques) de Vall d’Hebron. Massatge infantil, ioga postpart,  adaptació de bodys de nounats o relaxació són algunes de les matèries que podran aprendre els cuidadors i cuidadores als tallers. “Ja hem organitzat abans aquest tipus d’activitats i hem detectat que afavoreixen molt la satisfacció i l’estat d’ànim positiu de les famílies, els hi ajuden a desconnectar durant l’hospitalització dels seus fills i els empodera en les cures i la criança de cara al moment que reben l’alta”, destaca Raquel Rodríguez, supervisora d’Infermeria del Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron. 

A més dels professionals sanitaris de Vall d’Hebron com Esther Vallès, logopeda especialista en deglució neonatal, la Dra. Fátima Camba, del Servei de Neonatologia, participaran en les activitats del primer trimestre d’Escola de Pares associacions com Pedacets, AEMI (Associació Espanyola de Massatge Infantil), Som Prematurs, Dits petits, Latir i voluntaris com Mextu i Brahma Kumaris. “La participació d’associacions de pacients en activitats com tallers o xerrades és imprescindible per millorar l’experiència de les famílies col·laborant en el seu empoderament i autonomia en la cura dels nadons”, explica Marta Gascón referent de voluntariat de Vall d’Hebron. 

Els tallers i xerrades informatives d’Escola de Pares es duran a terme en diferents espais de l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona, com la sala d’actes o la Sala Familiar Ronald McDonald. Les inscripcions es realitzen a la secretaria del Servei de Neonatologia. 
 

Amb periodicitat setmanal, professionals sanitaris i voluntaris i voluntàries de diferents associacions impartiran tallers i xerrades informatives, així com altres activitats dirigides a les famílies.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.