Vall d’Hebron posa en marxa l’Escola de Famílies

El Servei de Neonatologia organitza tallers, xerrades informatives i altres activitats per als cuidadors i cuidadores dels nadons ingressats per oferir-los eines que els ajudin en la criança i propiciar un espai d’intercanvi d’experiències.

11/10/2022

El Servei de Neonatologia ha posat en marxa l’Escola de Famílies, que té per objectiu fer més acollidora l’estada a Vall d’Hebron dels cuidadors i cuidadores principals dels nadons ingressats, oferir-los eines que els ajudin en la criança i les cures dels seus fills un cop siguin donats d’alta i crear un espai d’intercanvi d’experiències. Amb periodicitat setmanal, professionals sanitaris i voluntaris i voluntàries de diferents associacions impartiran tallers i xerrades informatives, així com altres activitats dirigides a les famílies. Les xerrades informatives abordaran diferents qüestions sanitàries: des de com afavorir el desenvolupament psicomotor amb les cures diàries, a entendre els bebès prematurs, les prestacions que existeixen per aquests nens en ser donats d’alta o la logopèdia en la UCIN (Unitat de Cures Intensives Pediàtriques) de Vall d’Hebron. Massatge infantil, ioga postpart,  adaptació de bodys de nounats o relaxació són algunes de les matèries que podran aprendre els cuidadors i cuidadores als tallers. “Ja hem organitzat abans aquest tipus d’activitats i hem detectat que afavoreixen molt la satisfacció i l’estat d’ànim positiu de les famílies, els hi ajuden a desconnectar durant l’hospitalització dels seus fills i els empodera en les cures i la criança de cara al moment que reben l’alta”, destaca Raquel Rodríguez, supervisora d’Infermeria del Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron. 

A més dels professionals sanitaris de Vall d’Hebron com Esther Vallès, logopeda especialista en deglució neonatal, la Dra. Fátima Camba, del Servei de Neonatologia, participaran en les activitats del primer trimestre d’Escola de Pares associacions com Pedacets, AEMI (Associació Espanyola de Massatge Infantil), Som Prematurs, Dits petits, Latir i voluntaris com Mextu i Brahma Kumaris. “La participació d’associacions de pacients en activitats com tallers o xerrades és imprescindible per millorar l’experiència de les famílies col·laborant en el seu empoderament i autonomia en la cura dels nadons”, explica Marta Gascón referent de voluntariat de Vall d’Hebron. 

Els tallers i xerrades informatives d’Escola de Pares es duran a terme en diferents espais de l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona, com la sala d’actes o la Sala Familiar Ronald McDonald. Les inscripcions es realitzen a la secretaria del Servei de Neonatologia. 
 

Amb periodicitat setmanal, professionals sanitaris i voluntaris i voluntàries de diferents associacions impartiran tallers i xerrades informatives, així com altres activitats dirigides a les famílies.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.