Els infants ingressats a l'Hospital Infantil reben un xut d'alegria amb la visita dels jugadors del Barça Atletic

Pelayo Fernández, Marc Casadó, Moha Moukliss, Marc Vidal, Aleix Garrido, Dani Rodriguez i Ángel Alarcón comparteixen anècdotes i regals amb nens i nenes ingressats a Vall d'Hebron

05/06/2024

“En aquesta habitació està el Miguel Antonio, un noi de 15 anys que acaba de rebre un trasplantament de pulmó”. “Ara coneixereu l’Amdy, un nadó de 12 mesos que des que va néixer encara no ha sortit al carrer perquè és prematur i els seus pulmons no són prou madurs encara i requereix oxigen”. “I aquí...”. “Aquí”, a l’habitació 811 de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron, el Dr. Antonio Moreno, cap de Pediatria, no va poder continuar amb les presentacions als jugadors del Barça Atletic, que ahir van visitar als infants i adolescents ingressats, perquè en veure als blaugranes, la Norma va exclamar un “holaaaa!” tan carregat d’emoció que les formalitats van saltar pels aires. Precisament, això és el que busquen les visites de les seccions esportives del Barça, a través de la Fundació FC Barcelona, en el marc de la iniciativa “Nadal tot l’any”: fomentar el benestar emocional dels infants i adolescents hospitalitzats a través del reforç d’emocions positives, com la imaginació o la il·lusió. 

L’Hospital Infantil Vall d’Hebron va viure ahir una tarda d’emocions i aprenentatges. Una representació de jugadors del Barça Atlètic va compartir conversa i jocs amb els infants ingressats que poden rebre visites. Pelayo Fernández, Marc Casadó, Moha Moukliss, Marc Vidal, Aleix Garrido, Dani Rodriguez i Ángel Alarcón, que tenen entre 18 i 20 anys, era el primer cop que participaven en la iniciativa solidària “Nadal tot l’any”, que vol  donar suport als pacients pediàtrics i a les seves famílies.

L’expedició blaugrana va sortir de la Ciutat Esportiva Joan Gamper direcció Vall d’Hebron després l’entrenament. A l’Hospital Infantil, la delegació del FC Barcelona va ser rebuda pel Dr. José Manuel Domínguez, subdirector assistencial de Vall d’Hebron; el Dr. Antonio Moreno, cap de Pediatria; el Dr. Lucas Moreno, cap d'Oncologia i Hemtologies Pediàtriques, i Maria Ángeles Aceituno, adjunta a la Direcció d’Infermeria. ‘’Aquí us trobareu una realitat molt diferent de la vostra. Però la vostra visita ajuda emocionalment als nostres pacients i les seves famílies, així que us animo a tenir empatia i compartir unes paraules amb ells”, va traslladar Maria Ángeles Aceituno. El president del Barça Atletic, Jordi Casals, que acompanyava als jugadors i és home savi, va aprofitar per afegir un plus a la visita dels seus nois. En veure que el Dr. Antonio Moreno, cap de Pediatria, feia de cicerone de l’expedició, va proposar que expliqués als nanos, en la mesura del que era possible, perquè estaven ingressats els infants i adolescents que anirien a veure. I així va ser com aquesta visita va ser una victòria compartida. La presència de jugadors del Barça Atlètic -alguns dels quals ja han debutat amb el primer equip- va trencar rutines i portar alegria. L'estat emocional i un entorn favorable tenen un paper clau en l'eficàcia del tractament i en la millora dels processos de recuperació dels infants. Els pacients i les famílies es van fer fotos amb els jugadors que van repartir obsequis i firmar autògrafs. “Sou el futur, qui sap el preu que pot arribar a tenir aquest tovalló amb aquesta signatura dintre d’uns anys”, va fer broma el pare d’un dels infants. 

Aquestes visites són retalls d'alegria i emoció, sensacions que també viuen d’una manera molt especial els jugadors, que s’emporten una lliçó de vida en un moment decisiu pel Barça Atlètic, que es troba en plena disputa del Play-off d’ascens a Segona Divisió. 

La iniciativa solidària ‘Nadal tot l’any’ s’emmarca dins del programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació FC Barcelona. Des de la Fundació s’organitzen sortides de les diferents seccions esportives del Club als hospitals de Barcelona on estan ingressats infants, per donar-los suport tant a ells com a les seves famílies. Conscients de la capacitat que el FC Barcelona i els seus esportistes tenen per aportar emocions positives als infants hospitalitzats, la Fundació organitza periòdicament aquestes sortides als hospitals pediàtrics. 
 

“Sou el futur, qui sap el preu que pot arribar a tenir aquest tovalló amb aquesta signatura dintre d’uns anys”, va fer broma el pare d’un dels infants. 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.