Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida han ampliat la seva col·laboració amb la signatura de quatre convenis de col·laboració en neurocirurgia, teleepilèpsia, hematologia i dermatologia.
Aquest divendres 18 de juny el Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha signat dos nous convenis de col·laboració en neurocirurgia i teleepilèpsia amb Ramon Sentís, gerent territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida, Alt Pirineu i Aran. A més, Ramon Sentís ha fet entrega al Dr. Albert Salazar de l’addenda al Protocol d’hematologia signat el passat mes de desembre entre Vall d’Hebron i l’Arnau de Vilanova i de la pròrroga del conveni de col·laboració del Servei de Dermatologia de Vall d’Hebron. La directora mèdica de l’HUAV, Dra. Ana Vena, ha assistit a la reunió de treball per tal d’explorar noves vies de col·laboració en altres especialitats. Durant la visita al centre sanitari lleidatà, el Dr. Albert Salazar ha estat acompanyat per l’Equip Directiu Assistencial de Vall d’Hebron: Dr. Antonio Roman, director assistencial; Dra. María José Abadías, subdirectora assistencial, i Dr. José Manuel Domínguez, subdirector assistencial. La directora gerent de l’ICS, Yolanda Lejardi, també ha participat de la reunió de treball a Lleida.
El nou conveni de col·laboració en teleepilèpsia donarà cobertura a distància a pacients de l’Arnau de Vilanova de Lleida per part de professionals de Vall d’Hebron. Seran pacients que han patit una crisi epilèptica, estan hospitalitzats i han de ser monitorats. Gràcies a les noves tecnologies, des de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron professionals sanitaris realitzaran en temps real la lectura de l’encefalograma dels pacients. I s’està treballant per crear un comitè mixt per avaluar els casos de manera individual. L’epilèpsia és un trastorn neurològic que sofreixen 50 milions de persones al món. Un 30% d’aquests pacients són farmacoresistents i desenvolupen epilèpsia refractària.
D’altra banda, el Protocol en neurocirurgia és un conveni de col·laboració assistencial en què professionals dels serveis d’ambdós hospitals es traslladaran d’un centre a l’altre per treballar junts al quiròfan en equips híbrids i multidisciplinaris. Tant en teleepilèpsia com en neurocirurgia, l’objectiu és crear equips conjunts de professionals sanitaris que realitzin el diagnòstic, tractament i seguiment dels pacients de forma telemàtica i presencial.
Programa conjunt d’hematologia entre Vall d'Hebron i l'Arnau de Vilanova
El desembre de 2020 es va signar una ampliació del Protocol d’hematologia entre els dos centres sanitaris. Un pas més en l’acord estratègic que van tancar amb l’Institut Català de la Salut (ICS) l’any 2014, gràcies al qual es va iniciar un programa pilot de col·laboració entre les àrees oncològiques d’ambdós hospitals. Aquest Protocol d’hematologia, que rep el nom d’HEMCON, té l’objectiu que cada cop siguin menys els pacients que han de traslladar-se a Barcelona per rebre un tractament per a una malaltia hematològica. Així, es va establir un marc d’actuació comú entre els serveis d’Hematologia dels dos hospitals, basat en la coordinació, la unificació d’estratègies i la utilització de guies de pràctica clínica i protocols conjunts. Amb la signatura de l’addenda al Protocol que s’ha realitzat avui, es quantifica econòmicament el marc d’actuació conjunt entre els serveis d’Hematologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El Comitè Hematològic Oncològic es reuneix els dijous per estudiar cada cas de manera personalitzada, perfilar tractaments i decidir si cal fer alguna derivació. En els darrers deu anys, segons dades de l’ICS, els casos de càncer han augmentat un 22,5% entre els homes i un 24, 5% en les dones. Gràcies als avenços de la tecnologia i la ciència, hi ha més pacients que poden cronificar la malaltia. Cada cop els tractaments són més personalitzats i, gràcies a aquests protocols que permeten compartir recursos i coneixement, els tractaments d’última generació arriben a tot el territori sense necessitat que els pacients es desplacin.
Finalment, els hospitals Vall d’Hebron, Arnau de Vilanova i l’Institut Català de la Salut han signat la pròrroga de 2021 per a la continuïtat del suport al Servei de Dermatologia de l’Hospital Arnau de Vilanova.
“A més de compartir recursos, aquestes col·laboracions permeten oferir als i les pacients una atenció de màxima qualitat amb tractaments innovadors en tots els territoris”, explica el Dr. Albert Salazar.
Programa conjunt d'oncologia entre Vall d'Hebron i l'Arnau de Vilanova
El gener de 2020 ja es va crear el Programa conjunt d'oncologia mèdica entre Vall d'Hebron i l'Arnau de Vilanova de Lleida. La creació del PROCOM ha possibilitat l’expansió dels comitès de tumors conjunts ja existents. És a dir, professionals de l’Arnau de Vilanova i de Vall d’Hebron formen equips mèdics conjunts i treballen en xarxa de forma telemàtica o presencialment. Aquests equips mèdics conjunts ―formats per professionals d’oncologia mèdica, cirurgia i professionals d’infermeria, entre d’altres― són els responsables del diagnòstic i tractament dels pacients amb malalties oncològiques que necessiten aquesta valoració en xarxa. OK
Gerent, Hospital Universitari Vall d'Hebron
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.