We are the combination of four hospitals: the General Hospital, the Children’s Hospital, the Women’s Hospital and the Traumatology, Rehabilitation and Burns Hospital. We are part of the Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus: a world-leading health park where healthcare plays a crucial role.
Below we will list the departments and units that form part of Vall d’Hebron Hospital and the main diseases that we treat. We will also make recommendations based on advice backed up by scientific evidence that has been shown to be effective in guaranteeing well-being and quality of life.
Would you like to know what your stay at Vall d'Hebron will be like? Here you will find all the information.
The commitment of Vall d'Hebron University Hospital to innovation allows us to be at the forefront of medicine, providing first class care adapted to the changing needs of each patient.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida han ampliat la seva col·laboració amb la signatura de quatre convenis de col·laboració en neurocirurgia, teleepilèpsia, hematologia i dermatologia.
Aquest divendres 18 de juny el Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha signat dos nous convenis de col·laboració en neurocirurgia i teleepilèpsia amb Ramon Sentís, gerent territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida, Alt Pirineu i Aran. A més, Ramon Sentís ha fet entrega al Dr. Albert Salazar de l’addenda al Protocol d’hematologia signat el passat mes de desembre entre Vall d’Hebron i l’Arnau de Vilanova i de la pròrroga del conveni de col·laboració del Servei de Dermatologia de Vall d’Hebron. La directora mèdica de l’HUAV, Dra. Ana Vena, ha assistit a la reunió de treball per tal d’explorar noves vies de col·laboració en altres especialitats. Durant la visita al centre sanitari lleidatà, el Dr. Albert Salazar ha estat acompanyat per l’Equip Directiu Assistencial de Vall d’Hebron: Dr. Antonio Roman, director assistencial; Dra. María José Abadías, subdirectora assistencial, i Dr. José Manuel Domínguez, subdirector assistencial. La directora gerent de l’ICS, Yolanda Lejardi, també ha participat de la reunió de treball a Lleida.
El nou conveni de col·laboració en teleepilèpsia donarà cobertura a distància a pacients de l’Arnau de Vilanova de Lleida per part de professionals de Vall d’Hebron. Seran pacients que han patit una crisi epilèptica, estan hospitalitzats i han de ser monitorats. Gràcies a les noves tecnologies, des de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron professionals sanitaris realitzaran en temps real la lectura de l’encefalograma dels pacients. I s’està treballant per crear un comitè mixt per avaluar els casos de manera individual. L’epilèpsia és un trastorn neurològic que sofreixen 50 milions de persones al món. Un 30% d’aquests pacients són farmacoresistents i desenvolupen epilèpsia refractària.
D’altra banda, el Protocol en neurocirurgia és un conveni de col·laboració assistencial en què professionals dels serveis d’ambdós hospitals es traslladaran d’un centre a l’altre per treballar junts al quiròfan en equips híbrids i multidisciplinaris. Tant en teleepilèpsia com en neurocirurgia, l’objectiu és crear equips conjunts de professionals sanitaris que realitzin el diagnòstic, tractament i seguiment dels pacients de forma telemàtica i presencial.
Programa conjunt d’hematologia entre Vall d'Hebron i l'Arnau de Vilanova
El desembre de 2020 es va signar una ampliació del Protocol d’hematologia entre els dos centres sanitaris. Un pas més en l’acord estratègic que van tancar amb l’Institut Català de la Salut (ICS) l’any 2014, gràcies al qual es va iniciar un programa pilot de col·laboració entre les àrees oncològiques d’ambdós hospitals. Aquest Protocol d’hematologia, que rep el nom d’HEMCON, té l’objectiu que cada cop siguin menys els pacients que han de traslladar-se a Barcelona per rebre un tractament per a una malaltia hematològica. Així, es va establir un marc d’actuació comú entre els serveis d’Hematologia dels dos hospitals, basat en la coordinació, la unificació d’estratègies i la utilització de guies de pràctica clínica i protocols conjunts. Amb la signatura de l’addenda al Protocol que s’ha realitzat avui, es quantifica econòmicament el marc d’actuació conjunt entre els serveis d’Hematologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El Comitè Hematològic Oncològic es reuneix els dijous per estudiar cada cas de manera personalitzada, perfilar tractaments i decidir si cal fer alguna derivació. En els darrers deu anys, segons dades de l’ICS, els casos de càncer han augmentat un 22,5% entre els homes i un 24, 5% en les dones. Gràcies als avenços de la tecnologia i la ciència, hi ha més pacients que poden cronificar la malaltia. Cada cop els tractaments són més personalitzats i, gràcies a aquests protocols que permeten compartir recursos i coneixement, els tractaments d’última generació arriben a tot el territori sense necessitat que els pacients es desplacin.
Finalment, els hospitals Vall d’Hebron, Arnau de Vilanova i l’Institut Català de la Salut han signat la pròrroga de 2021 per a la continuïtat del suport al Servei de Dermatologia de l’Hospital Arnau de Vilanova.
“A més de compartir recursos, aquestes col·laboracions permeten oferir als i les pacients una atenció de màxima qualitat amb tractaments innovadors en tots els territoris”, explica el Dr. Albert Salazar.
Programa conjunt d'oncologia entre Vall d'Hebron i l'Arnau de Vilanova
El gener de 2020 ja es va crear el Programa conjunt d'oncologia mèdica entre Vall d'Hebron i l'Arnau de Vilanova de Lleida. La creació del PROCOM ha possibilitat l’expansió dels comitès de tumors conjunts ja existents. És a dir, professionals de l’Arnau de Vilanova i de Vall d’Hebron formen equips mèdics conjunts i treballen en xarxa de forma telemàtica o presencialment. Aquests equips mèdics conjunts ―formats per professionals d’oncologia mèdica, cirurgia i professionals d’infermeria, entre d’altres― són els responsables del diagnòstic i tractament dels pacients amb malalties oncològiques que necessiten aquesta valoració en xarxa. OK
Management, General Hospital
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.