El Servei d'Al·lergologia rep tres acreditacions de la Xarxa Europea d'Al·lèrgia i Asma

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron és l'únic de l'Estat que disposa de les acreditacions per a angioedema, anafilaxi i urticària que atorga la xarxa GA²LEN.

09/09/2022

El Servei d'Al•lergologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha obtingut tres acreditacions com a centre de referència internacional en angioedema, anafilaxi i urticària, que se certifiquen per iniciativa de la Xarxa Europea Global d'Al•lèrgia i Asma (Global Asthma and Allergy Network, GA²LEN). Es tracta del primer hospital de l'Estat que obté aquestes tres acreditacions. 


Per merèixer les acreditacions per a angioedema (ACARE), urticària (UCARE) i anafilaxi (ANACARE), el Servei d'Al•lergologia ha hagut de superar les auditories de la xarxa GA²LEN, en les quals s'han de complir 32 requisits per a cadascuna de les acreditacions sol•licitades. 


La Dra. Victoria Cardona, cap de la Secció d'Al•lergologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigadora principal del grup en Malalties Sistèmiques del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), afirma que "hem hagut de demostrar que tenim els coneixements i l’expertesa clínica sobre cadascuna de les patologies acreditades, que fem activitats de docència, de recerca i de divulgació i que disposem de les  darreres aplicacions diagnòstiques i terapèutiques, i sobre els últims avenços que s'han fet en aquestes malalties”. “Aquestes acreditacions ens donen prestigi com a hospital", afegeix. 


Aquestes acreditacions faciliten l'accés a projectes de col•laboració multicèntrics que es fan en la resta dels serveis d’hospitals a nivell internacional amb la mateixa certificació. A més, el Servei d'Al•lergologia podrà rebre ajudes per promoure assajos clínics amb pacients o participar en projectes de recerca. 
Segons la Dra. Mar Guilarte i  el Dr. Moisés Labrador, adjunts de la Secció d’Al•lergologia i també investigadors principals del grup en Malalties Sistèmiques del VHIR, "tenir aquestes acreditacions és un plus que els donem als pacients, ja que ens permet fer major promoció i divulgació de la malaltia, accedir a nous fàrmacs i tractaments, i millorar la seva qualitat de vida"


GA²LEN és una xarxa integrada per experts, centres i organitzacions especialitzats en Al•lèrgia, afavorida per la Unió Europea amb l'objectiu de fomentar i divulgar la recerca en tots els vessants de les malalties al•lèrgiques i establir una xarxa competitiva internacionalment per a millorar la qualitat i la rellevància de la recerca. 
 

"Tenir aquestes acreditacions és un plus que els donem als pacients, ja que ens permet fer major promoció i divulgació de la malaltia, accedir a nous fàrmacs i tractaments, i millorar la seva qualitat de vida".

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.