El Dr. Ferreira rep un ajut de la Fundació Merck Salut per crear una app de seguiment a pacients amb malalties cardiovasculars

L’objectiu del projecte és avaluar l’impacte del seguiment remot (mitjançant una app) de pacients que han patit una síndrome coronaria.

25/11/2019

El Dr. Ferreira González, cap en funcions del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del grup de recerca en Malalties Cardiovasculars del VHIR, ha estat premiat amb un ajut  Fundació Merck Salut d’Investigació en Resultats de Salut 2019 pel projecte “Avaluació de l’efectivitat del seguiment mitjançant app de pacients atesos en una consulta de rehabilitació i control del risc cardiovascular”. La dotació econòmica és de 10.000 euros que serviran per finançar una part del programa.

La investigació en resultat de salut pretén analitzar i quantificar els resultats que generen les diferents intervencions sanitàries en la pràctica mèdica habitual. La finalitat és obtenir informació que permeti avaluar si determinats serveis sanitaris mantenen o augmenten la salut percebuda dels pacients i la experiència de l’assistencia rebuda.

Una App per un seguiment efectiu dels pacients que han patit un event cardiovascular

La cardiopatia isquèmica segueix sent una de les principals causes de mortalitat al món, tot i que en els últims anys s’han produït grans avenços en la prevenció i en les cures dels pacients amb malaltia coronaria. Un dels motius clau de la persistència de l’elevada morbimortalitat en aquests pacients és la falta de cumpliment dels protocols de prevenció després d’un episodi isquèmic agut.

L’objectiu del projecte és avaluar l’impacte del seguiment remot (mitjançant una app) de pacients que han patit una síndrome coronaria mitjançant el control de factors de risc, desenvolupament de mesures per millorar adherència terapèutica, promoure hàbits saludables i optimitzar el tractament farmacològic. Es reclutaran els pacients abans i després del sistema de monitoratge i se seguiran durant un període de 12 mesos per mesurar els costos i els resultats en comparació amb el model d’atenció habitual.

Per fer el seguiment dels pacients s’adaptarà una app (FARMALARM) per dispositius mòbils desenvolupada i validada a la unitat d’ictus del Vall d’Hebron. Aquesta app vol implementar un model d’atenció basat en el valor que incorpora mesurar els resultats de salut percebuts pel mateix pacient i el seu nivell de satisfacció.

Aquest protocol s’emmarca en un projecte més ampli que consisteix en la implementació d’una consulta especialitzada de risc y rehabilitació cardíaca en el Servei de Cardiologia de l’Hospital Vall d’Hebron. Aquesta consulta serà controlada per una cardiòloga i una infermera especialitzada en cardiologia perquè el seguiment dels factors de risc realitzat per personal especialitzat s’ha vist que millora l’atenció i els resultats dels pacients amb malalties cardiovasculars.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Activitats relacionades

Sessions Científiques del Servei de Cardiologia 2024-2025

25.10.2024 - 08:00
Formació adreçada a metges especialistes en cardiologia, cirurgia cardiovascular i medicina interna  
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.