El Curs de transport interhospitalari pediàtric i neonatal es consolida com un referent

El curs, que arriba a la 31a edició, ha aplegat 22 metges i infermeres de tot l’Estat Espanyol.

13/04/2023

En aquesta 31a edició del Curs de transport interhospitalari pediàtric i neonatal s’ha fet més reforç en l’ecografia clínica i altres recursos diagnòstics, la transferència física i la simulació, tot des d’un enfocament transversal.

L'objectiu del curs és incorporar coneixements, habilitats i actituds sobre el transport interhospitalari de nounats i nens crítics en els aspectes organitzatius, operatius i assistencials. Una de les activitats estrella del curs és la simulació de trasllat d’un pacient que s’ha fet dins del recinte del Campus Vall d’Hebron per detectar els punts clau i com s’han d’abordar.

La Dra. Julia Gómez, de la Unitat de Transport SEM Pediàtric i Neonatal de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i directora del curs, destaca la varietat de perfils que estan representats entre l’alumnat, que es pot resumir en professionals mèdics i d’infermeria que atenen nounats i nens, ja sigui com a part de l’assistència a l'hospital emissor, com des de l'hospital receptor, així com a l'àmbit extrahospitalari.

L’activitat de la Unitat de Transport Pediàtric SEM-Pediàtric Vall d'Hebron es va iniciar el 1995 i quant a la formació, porta realitzant activitats des del 2002, de les quals aquest curs n’és l’eix central.  

El transport interhospitalari pediàtric i neonatal és una cadena crucial en la supervivència dels nens i nadons crítics. Aquest servei permet brindar atenció especialitzada, contínua i precoç fora de les unitats de cures intensives pediàtriques i neonatals, apropant els recursos assistencials on es generen les necessitats i portant els pacients al lloc on es troben els recursos per al seu tractament.

Destaca la varietat de perfils que estan representats entre l’alumnat, que es pot resumir en professionals mèdics i d’infermeria que atenen nounats i nens a l'Estat Espanyol.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Activitats relacionades

Taller de mindfuless 'Aprenent a viure i a gaudir del present'

23.05.2024 - 11:00
Pacients amb càncer de mama
Més informació

Xerrada 'Diagnòstic per imatge en càncer de mama'

06.06.2024 - 11:00
Pacients amb càncer de mama
Més informació

Taller 'Com podem reconnectar amb el nostre cos a través de la pràctica d'exercici físic?'

27.06.2024 - 11:00
Pacients amb càncer de mama
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.